10 augustus 2011

Puyenbroeck by night met Jan De Wilde


Op zaterdag 20 augustus 2011 geeft Jan De Wilde in het sfeervolle bloemenpark van Puyenbroeck een concert. Samen met vrienden brengt hij vanaf 20 uur sfeervolle muziek. Eddy Peremans speelt gitaar, Jo Soetaert drums en percussie, Lieve Van Steenberghe basgitaar, Liesbeth De Lombaert viool en altviool, Kries Roose zit aan de toetsen en Mario Vermandel speelt contrabas en basgitaar.

Jan De Wilde is in Vlaanderen bekend sinds begin van de jaren zestig. Zijn eerste publieke optredens dateren van 1962, zijn eerste live tv-optreden van ’65. Hij werd muzikaal geïnspireerd door muzikanten als Georges Brassens, Kor van der Goten, Jaap Fisscher en later Bob Dylan, maar evengoed ook door de vroege rock ’n roll, rauwe spirituals en Johan Sebastian Bach. Bij aanvang van de jaren '70 raakten die invloeden stilaan verteerd en groeide zijn bekendheid, vooral in het Humorfestival van Heist speelde en zong hij zich in de kijker. Zijn populariteit toen was in grote mate een gevolg van zijn aparte manier van liedjes maken en zijn bevreemdende houding op het podium. Zijn muziek is nooit gesofistikeerd. Zijn teksten zijn nu eens ironisch, dan weer sarcastisch. Sommige teksten kregen recentelijk een meer tedere onderbouw.

Praktisch
Wanneer: zaterdag 20 augustus 2011 vanaf 20 uur
Waar: bloemenpark provinciaal domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke. Bij slecht weer wordt het concert in de tent op het evenementeneiland gebracht.
Tickets: 5 EUR in voorverkoop (via www.uitbureau.be, tel. 09 233 77 88 of in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck), 7 EUR aan de kassa (vanaf 13 jaar betalend).

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...