26 juli 2011

UNICEF lanceert een grootschalige vaccinatiecampagne in de Hoorn van Afrika

UNICEF, het Keniaans Ministerie voor Gezondheidszorg en de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) lanceren deze week een grote vaccinatiecampagne voor de kinderen in en rond het vluchtelingenkamp van Dadaab.  202.665 kinderen jonger dan 5 jaar worden ingeënt tegen polio en mazelen. Bij die gelegenheid krijgen de kinderen ook een Vitamine A-capsule en ontwormingstabletten. Deze campagne vormt de eerste etappe naar een grootschalige operatie die alle kinderen in de door droogte geteisterde gebieden wil vaccineren. Mazelen zijn zeer gevaarlijk voor ondervoede kinderen De vaccinatiecampagne gaat van start op vrijdag.

Een andere campagne begon eind vorige week in het zuiden van Somalië, een regio waar de gemiddelde vaccinatiegraad amper 26% bedraagt, één van de laagste ter wereld. 40.000 kinderen en 46.000 vrouwen werden al gevaccineerd in 8 districten van Mogadiscio, met inbegrip van de kampen voor verplaatste personen. Ook in andere regio’s in het land worden vaccinatie acties opgezet. In functie van de toegangsmogelijkheden hopen UNICEF en de WGO de vaccinatiecampagne de komende weken verder uit te breiden om ook alle kinderen tot 15 jaar te bereiken (of een totaal van 2,5 miljoen kinderen ).

In Mogadiscio, in Afgoye, in Baidoa en in de Lower Shabelle werden gevallen van mazelen en ernstige diarree vastgesteld. Het feit dat de bevolking niet lang op dezelfde plaats blijft, maakt het werk van de vaccinatieteams niet makkelijk. De plaatselijke gemeenschappen helpen UNICEF bij het sensibiliseren van de bevolking over het belang van vaccinatie. Het is een overlevingscrisis,” zegt Said Elhadj As Sy, Regionaal Directeur voor UNICEF “ Kinderen sterven niet alleen door een tekort aan voeding. Door ondervoeding raken kinderen verzwakt en worden ze sneller ziek”. UNICEF verhoogde zijn oproep voor de kinderen in de Hoorn van Afrika ondertussen tot 209 miljoen euro (300 miljoen dollar) tot eind december 2011.

In België bundelde UNICEF zijn krachten in een gezamenlijke oproep van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, onder de slagzin “Stop Honger in Oost-Afrika”. Giften zijn welkom op het gemeenschappelijk rekeningnummer  000-0000012-12  (IBAN BE 19 0000 0000 1212 – BIC: BPOT BE B1) of online via
www.1212.be

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...