12 augustus 2011

Buitenlandse Olympische atleten trainen in Oost Vlaanderen

Als sinds begin 2010 werken de Provincie Oost-Vlaanderen, de Stad Gent en de Universiteit Gent samen met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) om buitenlandse sporters/teams/delegaties te motiveren om hun voorbereidende sportstages in Oost-Vlaanderen en Gent te laten plaatsvinden naar aanleiding van de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen 2012. Dit samenwerkingsproject kreeg de naam 'Gateway to London – Snelweg naar Londen' en mocht al op veel belangstelling rekenen van diverse Olymische delegaties waaronder de Olympische Comités van China, Argentinië en Canada.

Nieuw Zeeland en Brazilië bevestigden alvast officieel naar Oost- Vlaanderen af te zakken voor de laatste voorbereidingen op de spelen in Londen. Gedeputeerde Hilde Bruggeman: “Nieuw Zeeland selecteerde het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke dat met een 50 meter bad en een sportverblijf op dezelfde site de ideale locatie bleek. Afhankelijk van de selecties zullen ongeveer 28 personen gedurende 2 weken trainen in het sportcentrum. Brazilië koos sportcentrum De Witte Molen in Sint-Niklaas als uitvalsbasis voor hun mannelijke gymnasten. Ook zij zullen zich gedurende 2 weken voorafgaand aan de spelen in onze provincie voorbereiden. Daarnaast zal het damesteam gymnastiek uit Brazilië zich in Sint-Niklaas voorbereiden op de World cup gymnastiek in Gent begin september. Gedurende 14 dagen zullen 18 atletes intensief trainen in sportcentrum De Witte Molen”.

Campagne 'Gateway to London - Snelweg naar Londen': om Gent en Oost-Vlaanderen te promoten als trainingsgebied werkten de verschillende partners in 2010 een promotiecampagne uit. Onder de noemer 'Gateway to London – Snelweg naar Londen' werden een aantal initiatieven op het getouw gezet. De website www.gatewaytolondon.be geeft alle nuttige informatie voor geïnteresseerde sporters en delegaties.

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...