30 mei 2011

Een zwarte dag voor Urgent.fm

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in het atelier van kunstenaar Han van der Tol in Evergem. Inbrekers gingen er aan de haal met de radiocaravan van de Gentse jongerenradio Urgent.fm. Pas zondagmiddag stelde Han van der Tol de inbraak vast. De diefstal komt als een donderslag voor Urgent.fm. “Het industrieterein ligt vrij afgelegen en in het weekend komt hier haast niemand. Zondag moest ik langs bij het atelier om wat spullen op te halen en ik zag meteen dat er was ingebroken.’  zegt Han. “Er was duidelijk door de toegangspoort gereden”. De dieven begaven zich echter niet tot in het atelier zelf. De radiocaravan van Urgent.fm stond geparkeerd op het braakliggend stuk achter het atelier.

Urgent.fm reageert verslagen. “Voor ons is dat uiteraard vreselijk nieuws. Het is werkelijk te zot om te denken dat mensen zich zouden bezighouden met het stelen van een caravan”. reageert Tania Selleslags, coördinator bij Urgent.fm. De caravan van Urgent.fm moest deze zomer dienst doen als radiostation op de zomerfestivals. Voor de vormgeving er van ging de radiozender een samenwerking aan met de richting interieurvormgeving van Sint-Lucas Gent. “Dat ontwerp zou nu worden uitgewerkt”,vertelt Tania nog. “Onze plannen voor deze zomer vallen compleet in het water”. Over de caravan kan je alleen maar zeggen dat hij beantwoord aan het stereotiep beeld van een caravan, afgewerkt met een witte purlaag en transparant plexiglas. En dat hij in volle verbouwing verkeerd. Wie ergens zo een caravan ziet neemt best contact op met http://www.urgent.fm/

‘Een zwarte dag voor Urgent.fm’ titelde het persbericht waarin te lezen viel dat de radiocaravan van Urgent.fm afgelopen weekend gestolen was. Slechts enkelen hadden in de gaten dat het om een goed uitgekiemde communicatiecampagne ging. Jawel, ook Urgent.fm weet hoe ze moet stunten. Het bericht van de diefstal verspreidde zich als een lopend vuurtje via sociale netwerken. Sommige media zetten alle registers open om de zender in nood te helpen. Met deze stunt heeft de zender haar ‘Ai caravan project’ alvast meer dan stevig op de kaart gezet.

De gestolen caravan is nog maar het begin van deze ludieke campagne van Urgent.fm. De volgende dagen gaat Urgent.fm op zoek naar de vuile dief achter de diefstal. Daarom pakt de zender de komende week uit met grootse affichecampagne waarop de dader te zien zal zijn. Wie de dader ziet rondlopen kan Urgent.fm inlichten door de zender te tippen op de facebookpagina van het Ai Caravan project. Aan de zoektocht is uiteraard een beloning verbonden. De zender loont een bak Vedett uit aan enkele waardige tips die hen helpen in de zoektocht naar de dader.

Onder de noemer ‘Ai Caravan’ lanceerde Urgent.fm enkele maanden terug haar nieuw creatief project. De zender tikte een caravan op de kop en liet deze in samenwerking met de Hogeschool voor Architectuur en Interieurvormgeving Sint-Lucas en Han Van der Tol ombouwen tot een radiocaravan om u tegen te zeggen. De radiocaravan van Urgent.fm zal voor het eerst te zien zijn op de slottentoonstelling van Sint-Lucas Architectuur op 25 en 26 juni. Ook tijdens de Gentse Feesten pakt de zender uit met haar caravan op de vlasmarkt van waarop het radio zal maken.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...