29 juni 2011

Oost-Vlaamse ondernemers verkiezen twee ambassadeurs.

Sinds 2007 organiseert Voka Oost-Vlaanderen de verkiezing van regionale Ambassadeurs. Opzet van het initiatief is: uitstraling bieden aan kmo’s met een voorbeeldfunctie in de streek en tegelijk de dynamiek van een regio beklemtonen. Dit jaar worden voor het eerst regionale Ambassadeurs verkozen in vijf Oost-Vlaamse regio’s (Vlaamse Ardennen, Meetjesland-Leiestreek, Dendermonde, Gent, Aalst) én in Gent-Zeehaven. Aan de verkiezing van een Voka regio Ambassadeur gaat een hele procedure vooraf. In een eerste fase onderzoekt Deloitte Fiduciaire alle bedrijven in de regio op hun financiële prestaties. Vervolgens analyseert het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen het innovatieparcours van de best gerangschikte bedrijven. Innovatie is voor Voka immers een strategisch actieterrein en tevens het thema voor de verkiezing van de Ambassadeurs 2011. Een deskundige jury reduceert de shortlist tenslotte tot drie genomineerden onder wie de uiteindelijke Ambassadeur wordt verkozen door een publiek van collega-bedrijfsleiders. Voor de regio Gent haalde Trevi het van Claerhout Computer Engineering en Polytechnisch Bedrijf Compactuna. De laureaten voor Gent-Zeehaven, naast PVS Chemicals, waren Anglo Belgian Corporation en Taminco. De winnaars ontvingen een bronzen beeld van Myriam Lelieur.

Managing director Dirk Declerck van PVS Chemicals Belgium was bijzonder opgetogen met de overtuigende uitslag in de verkiezing van de Voka regio Ambassadeur Gent-Zeehaven. “Dit is werkelijk een heel mooie erkenning voor de inspanningen die ons hele team levert om de klanten een degelijke kwaliteit en een goedeservice te bieden”, reageerde hij na afloop van de stemming. “Ons Amerikaans moederbedrijf hebben we al op de hoogte gebracht en ook daar werd de verkiezing naar waarde geschat.” PVS Chemicals produceert chemicaliën, o.m. voor fabrikanten van chips of printplaten die belangrijke onderdelen vormen voor consumentenproducten zoals gsm’s, laptops en televisie flatscreens. Jaarlijks wordt zowat 164.000 ton aan chemicaliën geproduceerd, gebaseerd op zwavel. De aanvoer van zwavel vanuit raffinaderijen in Antwerpen en Rotterdam, gebeurt voor 50% via schip en 50% via vrachtwagen. De producten van PVS Chemicals vinden hun weg naar uiteenlopende toepassingen in de petrochemie, de voedingsindustrie, (antioxidanten), de farmaceutische nijverheid, de automobielindustrie (batterijen) en afvalwaterbehandeling. PVS Chemicals Belgium draait een omzet van 25 mio €.

Trevi biedt milieu advies en -technologie aan bedrijven, waarbij zij gaan voor een totaalbenadering met zowel oplossingen voor water, lucht, bodem en energie problemen. Met 82 medewerkers werken zij niet alleen als consultant voor derden, maar doen voornamelijk het werk op het terrein, van de bouw van een installatie tot en met de exploitatie ervan. Bovendien investeren ze sterk in onderzoek, via pilootinstallaties die ze zelf bouwen. Een mooi voorbeeld van hun realisaties is de waterzuivering van de luchthaven van Zaventem. Na een uitgebreide onderzoeksfase bouwde Trevi de volledige waterzuivering in eigen beheer. Ook de exploitatie van de zuivering werd, na een Europese aanbesteding, aan Trevi toegewezen. Een recente activiteit is de productie van energie via vergistingsinstallaties. Deze worden gebouwd op de terreinen van bedrijven of landbouwers zelf. Tegen eind 2012 zullen zij voldoende elektriciteit leveren voor zo’n 18.000 gezinnen. Het restmateriaal dat overblijft na vergisting, digestaat, wordt op zijn beurt verwerkt tot meststoffen. Trevi bezit een Europees patent op de technologie van deze installaties, die zij zelf hebben ontwikkeld. Dit is een succesvolle samenwerking met Biogastec, ook in Gentbrugge. Stefaan Deboosere, mede oprichter van Trevi, is terecht trots op de dubbele erkenning: “De selecties waren zeer ernstig, op basis van financiële resultaten en innovatiegerichtheid. Op de avond zelf waren de presentatie en de manier waarop we ons bedrijf naar voor hebben gebracht, vast doorslaggevend. Omdat we nu voor een tweede keer werden verkozen tot Regio Ambassadeur Gent, voelen wij ons een goede kandidaat voor het Oost-Vlaamse Ambassadeurschap.”

Labels: , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...