19 juni 2011

Afsneekermis en bootwijding

bootjeswijding1Van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 juni 2011 vindt in Sint-Denijs-Westrem/Afsnee de kleinste en een van de gezelligste stadskermissen 'Afsneekermis en Bootwijding' plaats. Die stadskermis is een organisatie van de Gentse Dienst Feestelijkheden in samenwerking met de plaatselijke feestcomités. De stadskermis vangt aan met de opening van twee tentoonstellingen, namelijk de tentoonstelling ‘Emotions’ in het jeugdhuis en de tentoonstelling ‘beeldend werk’ in zaal De Graet-St.Cristophe, gevolgd door een receptie in het Jeugdhuis Geduld. Beide tentoonstellingen zijn een organisatie van het Feestcomité Afsnee en Jong Artistiek.

Afsneekermis biedt vijf dagen lang tal van activiteiten voor jong en oud zoals een springkasteel voor de kleinsten en workshops Afrikaanse dans en djembe drums. Voor de senioren is er op maandag 27 juni het volksspelenfestival met onder andere het vrouwenbowling kampioenschap, een petanquewedstrijd en kaarting gevolgd door een koffietafel. In de feesttent kan men zaterdagavond 25 juni gezellig smullen van een barbecue en zondagmiddag 26 juni van pannenkoeken met koffie. Op zondag 26 juni om 10.45 uur vindt de 62ste bootwijding op de Leie plaats met aansluitend om 11.30 uur een receptie aangeboden door de Stad Gent met een concert door de Koninklijke Muziekvereniging ‘De Leiezonen’. Sportievelingen kunnen hun kunsten laten zien tijdens de boogschieting op de liggende wip op maandag 27 juni om 19 uur in de feesttent. De Jungle Party op dinsdag 28 juni in en rond de feesttent met Les Mecs Eclectics, Rakkalicious, Maxxyz en Freakuency sluit deze stadskermis af.

Het volledige programma werd zoals gebruikelijk gebundeld in een programmaboekje dat zal worden verdeeld in Afsnee. Het programma is ook te vinden op de website www.uitingent.be onder de rubriek ‘evenementen’, kies ‘kermis’.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...