9 juni 2011

Groep CIAC investeert in gloednieuwe infrastructuur

Gent - De groep CIAC, momenteel gevestigd aan Einde Were, investeert in een gloednieuwe en moderne infrastructuur op de Brusselsesteenweg 506 in Gent en brengt er al haar activiteiten samen. Momenteel zijn daar de Toyota garage en kantoren van CIAC fleet gevestigd, ook het carrosseriebedrijf wordt hier ondergebracht . Op een terrein van 12.000 m² zullen de 3 merken Peugeot, Ford en Toyota elk apart en met hun eigen karakter worden voorgesteld in een aangepaste showroom. De verhuis is gepland over 2 jaar en brengt een investering van 5 tot 6 miljoen euro mee. De garages in St-Amandsberg en Aalst worden behouden. Op deze manier gaat de CIAC groep de uitdagingen van de toekomst aan. Aan de plannen wordt op dit ogenblik de laatste hand gelegd. Het doel is dat de nieuwe garage over 2 jaar operationeel zal zijn.

De heer Henri de Hemptinne, afgevaardigd bestuurder, is zeer opgetogen: “In de nieuwe garage en showroom zullen wij onze klanten uit Gent en ruime omgeving een betere dienstverlening kunnen geven. De garage wordt uitgerust met de modernste infrastructuur zodat zowel onze verkopers als onze mekaniekers optimaal kunnen werken. In de werkplaats is er plaats voor de nieuwste technologieën. Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan 60 werknemers. Het pand aan Einde Were waar CIAC nu is gevestigd, wordt verkocht.” De nieuwe vestiging van CIAC ligt vlakbij de op- en afrit van de snelweg E17. Zo wordt de garage ook veel makkelijker te bereiken voor de klanten.

De CIAC groep heeft een lange historische band met Peugeot maar breidde zich uit met de merken Ford en Toyota. Dit werd mogelijk dankzij de Europese wetgeving rond het multimerkdealership. De wereld van de autodistributie staat echter aan de vooravond van een aantal ingrijpende veranderingen. De Europese gemeenschap heft het BER (Block Exemption Regulation) op voor de automobielsector in 2013 waardoor de sector onder de algemene verkoopsvoorwaarden valt. Dit heeft als gevolg dat er geen specifieke bepalingen meer zijn die de positie van de dealer beschermen zoals minimum opzegperiodes voor dealercontracten, opgave van reden voor contractopzeggingen, arbitrage en de vrijheid van dealers om hun bedrijf vrijelijk te kunnen verkopen binnen het dealernetwerk. De positie van de fabrikanten en invoerders wordt hierdoor versterkt. Door de nieuwe regelgeving kunnen zij de huidige en toekomstige dealercontracten aanpassen naar striktere varianten waardoor de autonomie van (multimerk)dealers sterk wordt beknot. “De CIAC groep kiest er daarom resoluut voor om de verschillende merken apart voor te stellen en ruimte te geven aan de nieuwe ontwikkelingen van morgen.”, benadrukt de heer de Hemptinne.

De toekomstplannen van CIAC zijn concreet, maar ook vandaag zijn alle klanten vanzelfsprekend welkom voor het ruime aanbod aan producten en diensten. Naast de verdeling van de merken Peugeot, Ford en Toyota kan u bij CIAC fleet terecht voor leasing en verhuur op lange termijn van wagens. Onderhoud of herstellingen worden steeds efficiënt en professioneel uitgevoerd met originele onderdelen. Verder kunt u bij CIAC terecht voor de aankoop van tweedehandswagens met kwaliteitslabel.

Groep CIAC, Einde Were 1, 9000 Gent. Tel : 09/235 87 11 www.ciac.be

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...