5 april 2011

MOIANO AFSCHEIDSTOURNEE

Moiano, de tienkoppige band van Peter Lesage houdt er na een mooie tienjarige carrière mee op. In april en mei 2011 gaat hij op verjaardags- en afscheidstournee langs Kortrijk, Gent en Borgerhout. En hij brengt goed volk als Flip Kowlier, Baloji of Pieter Embrechts mee! Moiano is het geesteskind van zanger, pianist, songwriter, comp onist en producer Peter Lesage. Hij liet zich al opmerken bij Krewcial, 4T4, Plastyk Buddha, Flip Kowlier, Gabriel Rios, ‘t hof van commerce, Thou en vele anderen. Zijn teksten zijn poëzie met een sterk soul karakter. Moiano heeft een overweldigende live reputatie, die hij onder meer dankt aan zijn tienkoppige band. Bas, een MC, drums, trombone, percussie, sax, trompet en de pakkende stemmen van Steffen Caers en Nina Babet worden door Lesage samengegoten tot een hip en fris urban geluid. Sinds hun debuutalbum ‘Soulschool’ en de opvolger ‘2nd Line’ heeft Moiano de weg geëffend voor een hele generatie muzikanten. De afgelopen jaren werkte frontman Lesage zich vooral in de kijker als producer en veelgevraagde muzikant. Samenwerkingen met Flip Kowlier, Baloji, Amp Fiddler, Jesse Boykins III en Gabriel Rios en recent nog de nieuwe ontdekkingen JtotheC en Delvis, brachten hem op het idee om een extra large Moiano formatie te vormen. Dit wordt een verjaardagsfeest van formaat met een strakke band, en muzikale vrienden om U tegen te zeggen. Zo komt Flip Kowlier alle drie concerten mee, in Gent staat daarnaast nog onder andere Baloji mee op het podium, in Kortrijk Delvis en in Antwerpen Pieter Embrechts.

Helaas is deze verjaardagstournee ook een afscheidstournee. Na 2 met goede kritieken overladen albums en talloze fantastische liveshows eindigt Moiano in schoonheid. Op het programma staan drie concerten: op 28 april in De Kreun in Kortrijk, op 5 mei in De Handelsbeurs in Gent en op 27 mei in De Roma in Borgerhout. Een unieke kans om Moiano voor het laatst live aan het werk te zien!

BEZETTING
PETER LESAGE (KEYBORDS, ZANG); MONIQUE HARCUM (ZANG); NINA BABET(ZANG); PATRICK DORCEAN (DRUMS); MAARTEN STANDAERT (BASGITAAR); PHILIP NIESSEN (GITAAR); TOINE THYS (SAXOFOON); SAM VLOEMANS(TROMPET); FREDERIK HEIRMAN (TROMBONE);www.moiano.com - www.myspace.com/moiano

EXTRA IN DE KREUN: FLIP KOWLIER, J TO THE C, DELVIS
EXTRA IN DE HANDELSBEURS: FLIP KOWLIER, BALOJI, DELVIS , J TO THE C, GUS
EXTRA IN DE ROMA: FLIP KOWLIER, PIETER EMBRECHTS, AMEL SERRA GARCIA

TOURDATA
28 april 2011: De Kreun, Kortrijk € 7/10/12 www.dekreun.be
5 mei 2011: Handelsbeurs, Gent € 14/11 www.handelsbeurs.be
27 mei 2011: De Roma, Borgerhout € 12/10 www.deroma.be

PERS OVER MOIANO

- “Alles klinkt sterk genoeg om met veel van de betere Amerikaanse producten vergeleken te worden, en zelfs beter dan die Amerikaanse producten te worden bevonden. '2nd Line' is 1st Rate! Een bedenking: hoe moet Moiano live niet klinken in een gezellige club of op een zomers podium? Nòg beter!!!”
(recensie 2nd Line door Johan Vandendriescche,
http://www.soundslike.be/reviews/?reviewID=5319 )
- “Soulminnend België werd vorig jaar in vervoering gebracht met de release van Soulschool; hopelijk gaat nu ook Nederland voor de bijl.” (recensie “Souschool” door Mathias Vermeulen http://www.kindamuzik.net/recensie/moiano/soulschool/9228/ )
- “MOIANO Lange tijd werkte Peter Lesage achter de schermen bij onder meer Gabriel Rios en 't Hof van Commerce, nu heeft hij met Moiano zijn eigen muziekproject.Moiano is soul gemengd met jazz, een tienkoppige band en goddelijke backing vocals.”
(De Standaard, 16/07/2009)

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...