30 maart 2011

Oost-Vlaanderen zet in op Oost-Vlaanderen wielerprovincie


De Provincie Oost-Vlaanderen pakt dit wielerseizoen opnieuw uit met een aantal initiatieven en profileert zich ook dit jaar voluit als fiets- en wielerprovincie. Tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen op zaterdag 2 april 2011 zal de Provincie aanwezig zijn met een promostand. Wielerliefhebbers kunnen er terecht voor meer informatie en kunnen er ook de Oost-Vlaamse wieleroutfit (en sokken) aankopen. De eerste 100 wielertoeristen die zich aanmelden aan de stand van de Provincie in Oost-Vlaamse wieleroutfit, of er een Oost-Vlaamse wieleroutfit kopen, krijgen een gratis paar Oost-Vlaamse wielersokken.

Vorig jaar lanceerde de Provincie een eigen wieleroutfit. 400 outfits gingen al de deur uit, een succes. Tal van Oost-Vlaamse wielerfans dossen zich ondertussen uit in Oost-Vlaamse tenue als ze gaan fietsen. Vooral mannen zijn enthousiast over de wielertenue. Toch misstaat deze stijlvolle, zwarte outfit ook vrouwen niet. Want meer en meer vrouwen springen immers op de fiets! Nieuw dit jaar is dat de Oost-Vlaamse wieleroutfit wordt uitgebreid met een paar bijbehorende wielersokken. De wielertenue en de sokken zijn te verkrijgen via de website www.oost-vlaanderen.be/wielerprovincie en in het centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Kostprijs wielertenue:
 voor mannen (koerstrui, trainingsvest, koersbroek met elitezeem en met bretellen): 98 EUR
 voor vrouwen (koerstrui, trainingsvest, koersbroek met elitezeem, zonder bretellen): 90 EUR
Deze professionele wielertenue is van hoogstaande kwaliteit en werd vervaardigd door de firma Decca uit Zottegem. Alle items zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar. Kostprijs wielersokken:6 euro.

Ook de wielrenners zelf kunnen proeven van wat Oost-Vlaanderen te bieden heeft. De renner die tijdens de Ronde van Vlaanderen als eerste boven op de Muur van Geraardsbergen aankomt, krijgt zijn lengte in Geraardsbergse mattentaarten. Eerder mocht Sebastian Langeveld bij Omloop Het Nieuwsblad een mand met Oost-Vlaamse streekproducten in ontvangst nemen als eerste renner die over de Paddestraat kasseistrook in Velzeke (Zottegem) kwam.

Het provinciebestuur wil écht alle Oost-Vlamingen met een hart voor de fiets én voor hun provincie verenigen en roept daarom alle wielerliefhebbers op om fan te worden van de Facebookpagina (www.facebook.com/oostvlaanderen.wielerprovincie). Alle fans kunnen daar terecht om het laatste nieuws te vernemen over de initiatieven van de Provincie op fiets- en wielergebied, om elkaar op de hoogte te houden van leuke routes, elkaar praktische en nuttig tips te geven, leuke restaurantjes en tavernes te ontdekken, … kortom: om deel uit te maken van de unieke Oost-Vlaamse fiets- en wielergemeenschap.

De Provincie Oost-Vlaanderen investeert fors in Omloop Het Nieuwsblad,Gent-Wevelgem en De Ronde van Vlaanderen. De sponsoring van deze drie wielerwedstrijden bedraagt 60 500 euro. De Provincie sponsort daarnaast ook nog: Ronde van België, Driedaagse De Panne, Eneco Tour, Nokere Koerse, Natourcriterium in Aalst en Hamme, Heusden Koers, Gentse Zesdaagse, Cyclocross (naast Bollekescross Hamme Zogge, superprestige Gavere en Koppenbergcross Oudenaarde, sinds dit jaar ook Kleicross Lebbeke, Parkcross Maldegem, Stadsprijs Eeklo).

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...