25 april 2011

Gent organiseert Europees kampioenschap petanque

Gent is Sportstad van Vlaanderen en doet extra inspanningen om zo veel mogelijk Gentenaars te laten sporten en ruimte te bieden voor actieve sportbeoefening. Dat gaat van grote infrastructuurwerken voor sportclubs tot kleine sportvoorzieningen in de Gentse wijken, zoals onder andere de vele petanqueterreinen. Petanque is de buurtsport bij uitstek die samenleven in diversiteit en samenhorigheid bevordert. Met het mooie voorjaarsweer, nodigen de petanqueveldjes alvast iedereen uit om een recreatief spelletje te spelen. Maar er is meer. De Stad Gent is heel fier om in 2012 de Europese kampioenschappen Petanque voor dames en voor jeugd te mogen verwelkomen in de Topsporthal Vlaanderen. Petanque vindt steeds meer zijn plek in Gent.

In 2012 vindt het Europees Kampioenschap voor dames en voor jeugd plaats in de Topsporthal Vlaanderen. Het kampioenschap wordt tweejaarlijks georganiseerd en in 2012 is het aan de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV). De jeugdcategorie is voor jongeren tot 17 jaar, de damescategorie kent geen leeftijdsbeperking. Van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november 2012 wordt in Gent gestreden voor de volgende titels:
·         Europees kampioen petanque 2012 damestriplet
·         Europees kampioen petanque 2012 jeugdtriplet
·         Europees kampioen in het precisieschieten: afzonderlijke titel bij de dames en de jeugd (een kampioenschap waarbij per land een speler een reeks van vaste schietproeven dient af te leggen)
·         Winnaar van de Nations Cup (een kampioenschap waarbij de landenploegen die na de tweede ronde werden uitgeschakeld strijden voor de Nations Cup)
Verder vinden in Gent tijdens de periode van het kampioenschap een Europees Congres, een toeristische uitstap met diner voor de bestuursleden van de Confédération Européenne de Pétanque (CEP) en een afsluitend banket voor alle delegaties, prominente gasten, partners en ingeschreven bezoekers plaats.

Dit kampioenschap is niet enkel een stimulans voor de federatie, ook voor de spelers en clubs is het een reden om samen een tandje bij te steken. De PFV heeft meer dan honderd clubs en zevenduizend leden onder haar hoede. De federatie, met kantoor in het Huis van de Sport en erkend door Bloso, zal in de aanloop naar het evenement haar steun verlenen aan verschillende petanqueprojecten binnen de stad Gent, zoals de buitenspeeldag, Sportrock, buurtsporten, en dergelijke. Zo kan een breed publiek kennismaken met deze toegankelijke sport.

Er zijn momenteel in Gent al petanqueterreinen in:
·         Drongen: in de Adolf Lootensstraat en aan de hoek Klaverdries/Rondehuisjesdreef.
·         Ledeberg: in de Fluweelstraat
·         Sint-Amandsberg: in Biest, aan Beelbroekhof en in het Azaleapark
·         Oostakker: in het Sint-Laurentiuspark en in de Pijphoekstraat,
·         Gent: aan de hoek van de Stormvogelstraat en de Kwartelstraat, aan het Spaanskasteelplein, in de Roerstraat, aan de Opgeëistenlaan, in de Hyacintstraat (Ferrerlaan), in de Rabotstraat (aan het Elisabethhuis), aan Muide-Meulestede

In 2011 worden nog terreinen aangelegd in:
·         Gentbrugge: aan Ooievaarsnest
·         Zwijnaarde: op Hondelee
·         Sint-Amandsberg: aan de Hoge Weg / Veenakkerstraat (volkstuinenpark): een dubbel en een driedubbel terrein
·         Drongen: in de Johannes Schinckdreef

Informatie: Sportdienst, Zuiderlaan 13, 9000 Gent
Tel.: 09 266 80 00  Fax: 09 266 80 10  E-mail: sportlijn@gent.be

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...