24 maart 2011

Internationaal Filmfestival Gent benoemt Dirk Brossé tot muziekdirecteur

De raad van bestuur van het Internationaal Filmfestival heeft Dirk Brossé aangesteld als muziekdirecteur. Hiermee wordt de jarenlange succesvolle samenwerking tussen het Filmfestival Gent en Dirk Brossé bevestigd. Als muziekdirecteur van het Filmfestival Gent zal Brossé een adviserende taak hebben bij het samenstellen en programmeren van de klassieke filmmuziekconcerten. Daarnaast zal hij nauw betrokken zijn bij de realisatie van muzikale nevenprojecten van het festival zoals CD opnames en DVD registraties.

Dirk Brossé werkt al jaren nauw samen met het Filmfestival Gent. Hij begon zijn muzikale studies aan de Muziekconservatoria te Gent en Brussel, en specialiseerde zich daarna in de orkestdirectie in Maastricht, Wenen en Keulen. Hij behaalde het diploma orkestdirectie aan de Musikhochschule te Keulen. Naast vele gastprofessoraten, is hij thans docent compositie en orkestdirectie aan de Hogeschool Gent. Dirk Brossé dirigeerde de belangrijkste Belgische orkesten, waaronder het Vlaams Radio Orkest, de Filharmonie, het orkest van de Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest van België.

Wereldwijd dirigeert hij toporkesten waaronder The London Symphony Orchestra, The London Philharmonic Orchestra, l’ Orchestre de la Suisse Romande, The Philharmonic Orchestra of Shanghai, het KBS Symphony Orchestra van Zuid-Korea, The Vancouver Opera, The World Symphony Orchestra te Japan, The Ulster Symphony Orchestra of Northern Ireland, l’ Orchestre de l’Opéra de Lyon , Hong Kong Philharmonic, The Camerata St. Petersburg, het Rotterdams Filharmonisch, de Nationale Orkesten van Venezuela, Ecuador en The Chamber Orchestra of Philadelphia. Van dat laatste heeft hij sinds 2010 ook de artistieke leiding.

Hij realiseerde een 60 tal CD opnames en dirigeerde in gerenommeerde concertzalen zoals het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, The Royal Festival Hall en het Barbican Center in Londen, Seoel Arts Center, Royal Albert Hall London, De Munt Brussel, Tokyo Forum, Concerthall Shanghai, Victoria Hall Genève. Hij werkte samen met topartiesten zoals José Van Dam, Philip Webb, Barbara Hendricks, Claron McFadden, Julia Migenes, Derek Lee Ragin, Guy de Mey, Sabine Meyer, Julian Lloyd Webber, Daniel Blumenthal, Salvatore Accardo en op een breder muzikaal terrein met John Williams, Toots Thielemans, Hans Zimmer, Elmer Bernstein, Emma Thompson, Kenneth Branagh, Randy Crawford, Lisa Gerrard, Mel Brooks, Maurane, Sinead O’ Connor, Viktor Lazlo, Maurice Jarre en Youssou N’Dour.

Brossé kreeg de titel “Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen” en de Gouden Erepenning van het Vlaams Parlement. Hij is lid van de Raad van Bestuur van SABAM, is Advisory Board Member van de onafhankelijke Think Tank ‘Itinera Institute’ en Board Member van het ‘African Childrens’ Choir’.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...