17 maart 2011

Speciale voorstelling Tous Les Soleils in aanwezigheid van Philippe Claudel

Op 30 maart verschijnt Tous Les Soleils, de nieuwe film van Philippe Claudel (Il y a longtemps que je t’aime), in de zalen. Op vrijdag 1 april om 20u30 vindt in de theaterzaal van Vooruit een Soirée Philippe Claudel plaats in het bijzijn van de regisseur. Na de vertoning van zijn film is er een Q&A met Gudrun De Geyter (Klara) en Claudel over de film, maar ook over zijn nieuw boek ‘Het Onderzoek’. Dat boek is vanaf nu te koop in de boekhandel. Alle plaatsen voor deze voorstelling zijn al volzet, maar wij hebben de tien laatste duotickets om weg te geven. Speel hier mee met de wedstrijd.

Met in de hoofdrollen zowel Franse als Italiaanse acteurs, draait Tous Les Soleils om Alessandro. Deze Italiaan doceert barokke muziek en leeft in Straatsburg met zijn broer en zijn vijftienjarige puberdochter Irina. Broer Crampone is een onschuldige anarchistische idioot die sinds Berlusconi aan de macht kwam, probeert politiek asiel te verkrijgen. Soms voelt het voor Alessandro alsof hij twee tieners moet opvoeden. Terwijl hij een modelvader probeert te zijn en geniet van het gezelschap van zijn grote groep vrienden, is hij vergeten hoe hij weer een liefdesleven opbouwt. Wanneer zijn dochter voor het eerst verliefd wordt, komt Alessandro’s leven op zijn kop staan. Na het succes van Il y a longtemps que je t’aime is Tous Les Soleils opnieuw een krachtige en met stijl gemaakte film, gekleurd met prachtige muziek uit La Tarantella van het barokensemble L’Arpeggiata.

Na de filmvoorstelling vindt er een gesprek plaats tussen Gudrun De Geyter (Klara) en regisseur Philippe Claudel over zowel zijn nieuwste film alsook zijn nieuwste boek ‘Het Onderzoek’. Daarin wordt een groot bedrijf in een industriestadje getroffen door een golf van zelfmoorden. Een onderzoeker wordt erop uitgestuurd om de oorzaak te achterhalen. Maar hoe harder hij zijn best doet om door te dringen in het bedrijf, hoe moeilijker het hem wordt gemaakt. Waarom krijgt hij geen eten, geen drinken, geen bed? Terwijl hij nieuwe ontdekkingen doet, begint de onderzoeker zich af te vragen of hij zelf het slachtoffer zal worden van de helse machine die ook de anderen heeft vernietigd.

Philippe Claudel (Dombasie-sur-Meurthe,1962) schrijft romans, verhalen en scenario's. Voor zijn romans ‘Meuse l'oubli’, ‘Quelques-uns des cent regrets’, ‘J'abandonne’ en ‘Le bruit des trousseaux’ ontving hij al diverse literaire onderscheidingen, waaronder de Prix Marcel Pagnoi, de Feuille d'or en de Prix France Télévision. Zijn verhalenbundel ‘Les petites mecaniques’ werd in 2003 onderscheiden met de Prix Goncourt voor verhalen. Zijn roman ‘Grijze zielen’ betekende zijn doorbraak naar het grote publiek. Het boek werd verfilmd en genomineerd voor alle belangrijke literaire prijzen en onderscheiden met de prestigieuze literaire Prix Renaudot. De Franse boekhandelaars, die er zo'n 250.000 exemplaren van verkochten, verkozen het tot boek van het jaar.


Soirée Philippe Claudel is een samenwerking van Lumière, Filmfestival Gent, Kunstencentrum Vooruit, Sphinx Cinema en XL Video.


De film Tous Les Soleils is te zien in volgende bioscopen:

Antwerpen Ugc
Brugge Lumière
Brussel Ugc Toison d’Or
Brussel Ugc de Brouckère
Sphinx Gent

Charleroi Cinepointcom
Liège Les Grignoux
Louvain La Neuve Cinescope
Mons Imagix
Namur Cameo
Verviers Cinepointcom
Waterloo Wellington

Labels: , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...