20 maart 2011

Cambio autodelen Vlaanderen plant cambio bos aan

Najaar 2010 overschreed cambio Vlaanderen de kaap van 3.000 gebruikers. Om deze gebruikers te bedanken beloofde cambio 3.000 bomen te planten, per gebruiker een boom. Met de lente voor de deur, werd het tijd woorden in daden om te zetten. Op zaterdag 19 maart startte cambio, samen met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen, met de aanplant van de beloofde bomen op een terrein in Aalst. Jongeren van een lokale jeugdbeweging en enkele enthousiaste cambio gebruikers staken een handje toe.

Mensen die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen ondertussen in maar liefst 12 steden en gemeenten in Vlaanderen een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Ben je bij cambio aangesloten, dan kan je een auto reserveren voor de periode dat je hem nodig hebt en betaal je in functie van je gebruik. Je kan dus heel wat geld uitsparen als je slechts weinig de auto gebruikt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoef je je niks aan te trekken, de organisatie zorgt voor alles.  En je draagt je steentje bij tot een gezonder leefomgeving.

Momenteel is de teller ondertussen opgelopen tot 3.550 gebruikers. Alleen al in Vlaanderen kunnen deze gebruikers terecht op 64 verschillende ophaalpunten, waar in totaal al 137 wagens voor hen ter beschikking staan.  Daarnaast kunnen ze ook nog in Brussel en diverse Waalse steden terecht en groeit ook in Vlaanderen het aanbod voortdurend aan. Cambio zorgt niet alleen voor meer bos in Vlaanderen, maar doet nog een extra inspanning om de “ecologische bandafdruk” van cambio en haar gebruikers nog verder te verkleinen. Want voor elke nieuwe gebruiker plant cambio een extra boom, zodat dit najaar al een volgende plantactie voorzien wordt.

Meer informatie over cambio en de bomenactie: www.cambiobos.be

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...