17 maart 2011

Belgacom waarschuwt klanten voor fraude

Onlangs kregen klanten van Belgacom een brief in de bus waarin ze aangespoord werden om een bepaald bedrag te betalen om hun domeinnaam te vernieuwen. Nochtans beschikken de klanten van Belgacom over een gratis domeinnaam, inbegrepen in het internetabonnement. De brief ging niet uit van Belgacom maar van het bedrijf “Domain Renewal Group”. Deze actie heeft duidelijk frauduleuze bedoelingen.

Belgacom roept haar klanten op om zeker niet in te gaan op de vraag van andere bedrijven om te betalen voor een vernieuwing van hun domeinnaam. Het bedrijf herinnert er haar klanten aan dat hun domeinnaam automatisch wordt vernieuwd. Gratis domeinnamen als onderdeel van een internetabonnement blijven gratis, ook bij vernieuwing.

Belgacom reageerde onmiddellijk op de valse oproep door haar domeinnaamgebruikers via e-mail te waarschuwen voor de fraude. Indien de klant het nodig vindt, stuurt Belgacom hem alle informatie en richtlijnen over zijn domeinnaam op. Belgacom onderstreept dat zij geen enkele link heeft met Domain Renewal Group en dat dit bedrijf dus ook niet instaat voor de vernieuwing van de domeinnamen van Belgacom. Belgacom diende tevens klacht in bij de federale computer crime unit (FCCU) en bij FOD Economie. Klanten die dergelijke frauduleuze praktijken merken, mogen dat altijd melden op
abuse@belgacom.be

Meer over de Belgacom Security oplossingen:
www.belgacom.be/security

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...