12 januari 2011

Autosalon Brussel: Drive your dream

Van 15 tot 23 januari 2011 verwelkomt Brussels Expo het Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s; een organisatie van FEBIAC, de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie. In de oneven jaren ligt de focus van het Salon van Brussel op lichte bedrijfsvoertuigen: bestelwagens in al hun vormen en verschijningen. Dat is voor deze editie niet anders. Maar tegelijk krijgen ook de vrijetijdsvoertuigen de aandacht die ze verdienen. Op die manier is dit Salon zowel voor de professional als voor gezinnen de beste manier om een overzicht te krijgen van dit uitgebreide voertuigengamma. De scheidingslijn tussen de verschillende voertuigen wordt immers steeds kleiner en steeds meer voertuigen worden multifunctioneel. Ondernemers en actieve professionals gaan op zoek naar een voertuig dat comfort combineert met ruimte, flexibiliteit en rijplezier. Monovolumes, breaks, off-road en all-roadvoertuigen worden daardoor alsmaar populairder. En ook bij gezinnen zijn dit zeer populaire segmenten.  Anderen profiteren dan weer van de technische evolutie en het ruimere aanbod bij de cabrio’s om de geneugten van het open rijden te ontdekken. Redenen genoeg om aan deze groeisegmenten een Salon te wijden dat zich onderscheidt van het traditionele Autosalon.

Auto’s en motorfietsen doen dromen, dat is een van de redenen van het succes van automobielsalons, die op dat vlak een niet te evenaren platform bieden. Het technologisch vernuft, de esthetische schoonheid, de razendsnelle evolutie van de technologie... het zet aan tot dromen. Dat aspect wil salonorganisator FEBIAC de komende editie aandacht geven. Maar niet alleen dat, de slogan ‘Drive your dream’ slaat nog op andere aspecten. ‘Drive your dream’ staat er op onze salonaffiche, met de ‘your’ in vetjes. Dat is niet toevallig, want ieder heeft zijn eigen dromen. De ene droomt van een efficiënt en perfect aangepast bedrijfsvoertuig dat zijn of haar business vooruithelpt; de ander van een auto die grenzen verzet op het gebied van milieuvriendelijkheid; en nog een ander droomt van onbetreden paden met een machtige 4x4 of een avontuurlijke motorfiets. Ieder heeft zijn eigen dromen en de auto- en motorbranche geeft er invulling aan. Dat is wat wij willen tonen. Daarom komt er bijvoorbeeld opnieuw een off-roadpiste en een piste voor elektrische voertuigen.

Bestelwagens en vrijetijdswagens vormen de basis van het komende Salon, maar het salonreglement laat toe om alle premières tentoon te stellen, in welke voertuigcategorie die zich ook aanbieden. Op die manier krijgt het bezoekerspubliek al een blik op al het nieuws dat zich voor het jaar 2011 in autoland aandient. Er kunnen met andere woorden ook berlines en sportieve wagens getoond kunnen worden, maar zij vormen een minderheid in vergelijking met de aanwezige lichte vracht- en vrijetijdsvoertuigen.

Twee wielen, twee paleizen
Scooters en motorfietsen worden steeds populairder, en zijn dan ook prominent aanwezig op het komende Salon in de paleizen 1 en 3. Van kleine stadsscooter tot luxe-toermachine, alle mogelijke motorfietsen zijn er te vinden, net als uitrustingen voor motorfietsen en motorrijders, onderdelen, toebehoren en diensten. Het Salon van Brussel blijft met andere woorden de vaste plaats van afspraak voor elke motorliefhebber, en zo zijn er steeds meer.

De off-roadpiste, een succesformule
SUV’s of 4x4’s blijven uiterst populair. De markt verschuift sterk in de richting van de kleinere SUV’s met lichtere en zuinigere motoren, maar het dynamische uiterlijk en de rij-eigenschappen van SUV’s blijven aanspreken. Daarom is ook de spectaculaire off-roadpiste er terug. Het is dé gelegenheid om zelf eens te proeven van het rijden op onverhard en kennis te maken met de soms verbluffende capaciteiten van een hedendaagse 4x4. Zoals steeds gebeurt het inschrijven voor een (gratis) proefrit over de 4x4-piste ter plaatse via de deelnemende merken.

Dream Cars for Wishes
Voor de echt gepassioneerde autoliefhebber heeft FEBIAC nóg een verrassing in petto. Het laatste weekend van het Salon is er Dream Cars for Wishes, een uitzonderlijke benefiettentoonstelling. Meer dan 50 GT-droomwagens worden gepresenteerd in Paleis 11; een niet te missen afspraak voor wie van exclusieve wagens houdt. Een ticket kost €7 en de opbrengst gaat integraal naar Make a Wish .

Toegangsprijs: 11 euro aan de kassa; 10 euro via de e-shop op www.autosalon.be. Kinderen onder de 6 jaar gratis; kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 6,25 euro. Een groepskaart voor 10 personen kost 62,50 euro. Toegang voor het publiek van zaterdag 15 t/m zondag 23 januari 2011 van 10:00 tot 18:30. Avondopening tot 22:00 op maandag 17 en vrijdag 21 januari 2011.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...