1 december 2010

Het matcht 122 keer op de Gentse Win-Winbeurs

Afgelopen dinsdag vond de tweede editie van de Gentse Win-Winbeurs plaats in Congrescentrum Het Pand. Dat is een beurs waar verenigingen en ondernemingen elkaar ontmoeten en matches sluiten. De beurs was een succes, er werden 122 matches of overeenkomsten afgesloten. Schepen Mathias De Clercq: ">De Win-Winbeurs is een soort ruilbeurs. Verenigingen en ondernemingen maken er matches tussen de vraag van de enen en het aanbod van de anderen. Wat de beurs zo origineel maakt, is het wederzijdse karakter van de matches. Aan de verenigingen wordt gevraagd een tegenprestatie te leveren voor de diensten aangeboden door de ondernemingen”. Op de eerste editie in 2009 werden er 88 matches afgesloten. Ambitie voor dit jaar was minstens 100 matches halen. 122 matches als eindresultaat is dus een schitterend resultaat. Naast het afsluiten van deze officiële matches zijn er ook een heel pak afspraken gemaakt tussen verenigingen en ondernemingen. Op de beurs worden ook informele contacten gelegd tussen ondernemingen en verenigingen. Die contacten resulteren niet onmiddellijk in concrete afspraken, maar vormen wel de basis voor latere samenwerking. Dat is meteen een belangrijke doelstelling van de beurs: de twee werelden samenbrengen.

Welke matches werden er afgesloten?

- KPMG biedt een initiatieopleiding boekhouden aan vzw Toestout in ruil voor een circusinitiatie
- Indea geeft energieadvies aan vzw De Tandem in ruil voor een locatie voor de septemberdrink
- Netlash/Talking Heads geeft twee halve dagen Sociale Media advies aan vzw Thuishulp in ruil voor twee halve dagen opleiding
- BNP Paribas Fortis geeft een PC-package aan Home Emmaüs in ruil voor een initiatie gebarentaal
- KRCG Roeiclub Gent biedt roeisessie in ruil voor koken op BBQ door vzw Waterzootje
Een overzicht van de afgesloten matches vindt u op de website: http://www.winwingent.be/matches/matches-2010.

Maar liefst 26 partners en sponsors werken mee aan de Win-Winbeurs. De goede organisatie, de catering en het Congrescentrum Het Pand als locatie maakten van de Win-Winbeurs vooral een gezellige beurs, ideaal voor ontmoeten en onderhandelen. De verenigingen en ondernemingen zijn zelf verantwoordelijk voor de afgesloten matches, maar vanaf het voorjaar zullen medewerkers van Win-Winbeurs Gent telefonisch contact opnemen om te horen wat de stand van zaken is van de afgesloten match. De volgende Win-Winbeurs vindt plaats in maart 2012. Na Universiteit Gent is de Win-Winbeurs op zoek naar een nieuwe gastheer. Bekijk een overzicht van de partners en sponsors op de website http://www.winwingent.be/partners/initiatiefnemer.

Informatie: Departement Bevolking en Welzijn – Staf, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent,
tel. 09 266 76 48, fax 09 266 76 89, e-mail dep.bevolkingwelzijn@gent.be

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...