26 november 2010

Trevi en Van Heyghen Recycling zijn VOKA Ambassadeurs

VOKA Ambassadeurs 27 Woensdagavond werden in de Vlaamse Opera Gent de Regionale VOKA Ambassadeurs verkozen voor de regio’s Gent en Gent-Zeehaven. In 2007 organiseerde VOKA Oost-Vlaanderen voor het eerst de verkiezing van de regionale VOKA Ambassadeur. Opzet is succesvol ondernemerschap in de kijker plaatsen, uitstraling schenken aan KMO’s met een voorbeeldfunctie en de dynamiek van een regio tonen. Het milieuadvies en –technologiebedrijf Trevi uit Gentbrugge sleepte de titel ‘Ambassadeur regio Gent’ in de wacht. De titel van ‘Ambassadeur Gent-Zeehaven’ ging naar Van Heyghen Recycling, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de optimale verwerking van schroot voor de ijzer- en staalindustrie.

Bedrijven kunnen zich echter geen kandidaat stellen voor het ambassadeurschap. VOKA Oost-Vlaanderen gaat zelf op zoek. De eerste stap van een vrij lang selectieproces bestaat uit een analyse van financiële kerncijfers van bedrijven in de regio door Deloitte Fiduciaire. Met de bedrijfsleiders van de best geplaatsten wordt een diepte-interview afgewerkt, waarbij gepeild wordt naar de houding en prestaties op vlak van talentontwikkeling, innovatie, internationaal ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op basis van de gesprekken stelde de jury een lijst samen van drie laureaten in elke categorie die werden voorgedragen als mogelijke ‘Regionale Voka Ambassadeur’. Voor de regio Gent waren dit: Transport Mervielde (Rieme-Ertvelde), Sofico (Zwijnaarde) en Trevi (Gentbrugge). Voor Gent-Zeehaven: Fuji Oil Europe, OCAS en Van Heyghen Recycling.  Gisteren werd de laatste fase in de selectieprocedure afgewerkt. Tijdens een stemmig optreden van het Duo Lux en in aanwezigheid van de Gentse schepenen Christophe Peeters en Mathias De Clercq en van de onlangs verkozen Gentse Ondernemers, kregen collega-ondernemers het voorrecht om de VOKA Ambassadeurs te kiezen uit de zes laureaten. Trevi en Van Heyghen Recycling haalden het van de andere bedrijven.

In zijn slotwoord wees voorzitter Jean-Paul Van Avermaet op het belang van inspirerend ondernemerschap voor het bedrijfsleven en voor de hele samenleving. “De winnaars en genomineerden voor de titel VOKA Ambassadeur zijn unieke bedrijven maar hebben een aantal zaken gemeen: aandacht voor de recrutering en permanente ontwikkeling van medewerkers met inbegrip van diversiteit, een ambitieuze internationale focus, zin voor innovatie en voor kwaliteit. Zij leggen de lat hoog en met succes”. De winnaars kregen ondermeer een bronzen beeld van Myriam Lelieur mee naar huis. Het initiatief Regionale VOKA Ambassadeur kwam tot stand met medewerking van stad Gent, het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen, Vegho en een groot aantal bedrijven. Ter gelegenheid van de verkiezing van de VOKA Regio Ambassadeurs maakte CEO Ingrid Walry van call center Sebeco de uitslag bekend van haar onderzoek naar meest klantvriendelijke onderneming in de regio Gent. Het softwarebedrijf Sofico uit Zwijnaarde bleek veruit over het meest klantvriendelijke telefonische onthaal te beschikken.

Trevi (Ambassadeur Gent) is actief in waterzuivering, luchtzuivering, mestverwerking, bodemsanering en energietechnologie. Advies, onderzoek, bouw en exploitatie en heeft 75 werknemers. Onderzoekers, ingenieurs, tekenaars, programmeurs, elektriciens en mecaniciens: allen werken samen om bedrijven totaaloplossingen aan te bieden. Het bedrijf heeft veel aandacht voor aangename werkomgeving. Onderzoek en ontwikkeling heeft geleid tot drie octrooien in mestverwerking en in productie van groene energie. Trevi is actief in Frankrijk en in andere landen via tevreden multinationals

Van Heyghen Recycling (Ambassadeur Gent Zeehaven) heeft 40 werknemers en is gespecialiseerd in het terugwinnen van metaalafval. Het bedrijf beschikt over een diepwaterterminal als toegang tot internationale afzetmarkt en organiseert aanvoer via binnenvaart vanuit buurlanden. Het is de grootste scheepssloperij in Europa met ‘Green Ship Recycling’ label en gaat prat op een grote diversiteit bij werknemers. Van Heyghen is marktleider op vlak van verbeteren van kwaliteit van schroot en logistieke operaties voor export via schip.

Guido Van Peeterssen

Labels: , , , , , , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...