30 november 2010

Driedaags evenement over Gentse Beeldende Kunst.

KunstGent is de evenementenstad bij uitstek, en komend weekeinde is dat niet anders. Van vrijdag 3 december tot en met zondag 5 december vraagt de beeldende sector aandacht voor het evenement ‘Figures And Facts 2010’, een onderdeel van de Gentse Kunstenweek. Figures And Facts wil gedurende drie dagen een idee geven van wat Gent biedt. Niet alleen komen de galeries, de musea met een beeldende kunstenwerking, de kunstorganisaties en de zelfstandige kunstruimtes aan bod, tevens zal inzicht worden gegeven in het aanwezige kunstonderwijs, de ondersteunende initatieven, het beleid en de publicaties. In het UFO (Universitair Forum) aan de Sint-Pietersnieuwstraat, langs Kunstencentrum Vooruit, zal een informatiecentrum annex installatie en driedaagse performance van kunstenaar Pieterjan Ginckels opgesteld staan. De bezoeker zal er terecht kunnen voor inlichtingen over het evenement en de participanten. Tegelijkertijd zal hier Ginckels’ S.P.A.M. Office voor het catalogiseren en archiveren van spam operationeel zijn. Er wordt dus tevens gewerkt met een geperverteerde vorm van informatie. Wie voor één keer de spam in zijn of haar mailbox niet wil verwijderen maar artistiek wil laten verwerken, kan de hinderlijke berichten forwarden naar het emailadres spamoffice@figuresandfacts.be.

De opening van Figures And Facts 2010 vindt plaats op vrijdag 3 december om 20 uur in het UFO, waar meteen het vernieuwde Gentse Matinees met stadsplan wordt gelanceerd (website www.gentmatinees.be). Verder zal er een live optreden van Nononoise zijn en een deejayset van Tinez. Iedereen is welkom. Vanuit het UFO zullen pendeldiensten door de stad rijden en halt houden bij enkele belangrijke deelnemerslocaties. Ook is het mogelijk fietsen te ontlenen om aldus de lopende tentoonstellingen te bezoeken. Het volledige overzicht is te raadplegen op de website www.figuresandfacts.be. Figures And Facts 2010 is een onderdeel van de Gentse Kunstweek. Het is een initiatief van de Stad Gent, de Universiteit Gent, KASK/Hogeschool Gent en Lineart, met medewerking van SMAK, Max Mobiel, ART, Gent BC en Augustijn Bier.

Een greep uit het programma:

Meeting Point UFO: installatie en performance ‘S.P.A.M. Office’ door Pieterjan Ginckels; videowerken uit de collectie van het SMAK.

HISK, Hoger Instituut voor Schone kunsten: op zaterdag 4 december 2010 om 14.30 uur houdt Isabel Devriendt van het HISK in de vergaderzaal van het UFO een voordracht over de werking, het artistieke beleid en de laureaten van het instituut.

KASK Hogeschool Gent: interventie van Jerry Galle in het paviljoen in de voortuinen (Godshuizenlaan).

OFFoff, art cinema: uitzonderlijk open op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur met een continu filmprogramma.

SECONDroom Gent, tentoonstellingsruimte: op zaterdag 5 december 2010 , vanaf 22 uur: ‘I Like to Arty Hard – Figures And Facts Party 2010’ met muziek en visuals van Romeo & De Waakhond (kunstenaars Alexandra Crouwers en Romeo Hoornaert).

Sint-Lucas Hogeschool voor Beeldende Kunst Gent: installatie ‘Public Space’ in een caravan aan het Meeting Point; ‘Kartonnen Kamer’ (installatie van Thomas Lebeer) in de kiosk op de Kouter.

Tatjana Pieters Gallery: op zondag 5 december 2010 om 11 uur een brunchtalk in de galerie met de drie kunstenaars en Hans Theys als moderator.

T-heater/ T-interim Gent, sociaal bureau voor kunstenaars: op zaterdag 4 december 2010 om 14 uur een infosessie ‘Werken met een sociaal bureau voor kunstenaars’ (door Karel Blondeel en Isabeau Vermassen) in de vergaderzaal van het UFO.

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...