6 november 2010

Sadaci investeert 14 miljoen in nieuwe oven te Gent

Havenpolitie 20 Het bedrijf Sadaci bouwt zijn bestaande activiteiten in de haven van Gent verder uit. Met een investering van 14 miljoen euro bouwt het een nieuwe oven voor de productie van molybdeen, een product voor de staalindustrie. Schepen Christophe Peeters: “Het Havenbedrijf Gent is uitermate verheugd met deze belangrijke investering”. Deze belangrijke investering werd officieel bekendgemaakt tijdens een economische missie in Chili in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters en Daan Schalck, CEO van het Havenbedrijf Gent. Beiden brachten een werkbezoek aan de productie-eenheid van Molymet in Nos. Molymet is de grootste molybdeenverwerker ter wereld en tevens eigenaar van Sadaci in de Gentse haven.

Sadaci’s investering omvat de bouw van een nieuwe roostoven die de bestaande en 40 jaar oude oven zal vervangen. In deze roostoven wordt molybdeenerts geroost zodat het gebruiksklaar wordt voor de staalindustrie. Staal dat molybdeen bevat, is sterker, corrosiebestendiger en beter bestand tegen temperatuurwisselingen dan gewoon staal. Deze investering sluit aan bij het strategisch plan 2010-2020 dat het Havenbedrijf recent voor de haven van Gent uittekende. De haven dient verder te groeien, aldus dit plan, onder meer door investeringen door en innovatie van de bestaande bedrijven. Sadaci is daar met deze nieuwe investering een voorbeeld van.

De stalen behuizing van de nieuwe oven werd onlangs per schip geleverd. Met grote kranen werd de 70 ton zware stalen cilinder uit het schip gelicht en op een transportwagen gelegd waarmee de mantel de fabriek werd binnengereden. De ovenmantel is 20 meter hoog en heeft een diameter van 7 meter. De nieuwe oven zal in het najaar van 2011 operationeel zijn. De afgelopen 7 jaar werd er al 30 miljoen euro geïnvesteerd in de modernisering van Sadaci: van het vernieuwen van de ontzwavelingsinstallatie, de afbraak van oude fabriekshallen en de bouw van nieuwe fabriekshallen, tot de realisatie van een nieuwe sociale ruimte voor de werknemers en de renovatie van het administratiegebouw. De investering van 14 miljoen euro in een nieuwe roostoven is een nieuwe stap in de modernisering van het bedrijf. Link: www.sadaci.be en www.molymet.be

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...