11 augustus 2010

Meer trafiek op Belgische waterwegen.

Waterwegen en Zeekanaal NV kan bemoedigende cijfers voorleggen voor het goederentransport op de waterwegen met betrekking tot de eerste helft van dit jaar. In vergelijking met diezelfde periode in 2009 steeg de trafiek aan de voornaamste sluizen met ruim 7 %. De beheerder van de waterwegen in het westen en centrum van Vlaanderen blijft ondertussen haar infrastructuur volop onderhouden en moderniseren.

In januari 2010 maakte W&Z bekend dat haar trafiekcijfers m.b.t. de vervoerde tonnage in 2009 voor het eerst in jaren daalden en dit met 12,9 %. Onvermijdelijk had de economische crisis vorig jaar een impact op de binnenvaart en de watergebonden activiteiten. W&Z kondigde toen ook aan dat het herstel uit de impasse wel was ingezet maar dat dit jaar moest blijken of dat ook in de cijfers zou worden vertaald.

De recente trafiekgegevens zijn alleszins bemoedigend. De trafieken aan de belangrijkste sluizen stegen m.b.t. de eerste helft van dit jaar met 7,13 procent en in juni zelfs met 18,8 procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. De vervoerde tonnage op de waterwegen steeg van 14,7 naar 15,6 miljoen ton. De containertrafiek kende m.b.t. de eerste helft van dit jaar een stijging met 7,8 procent. Alvast hoopvolle cijfers die de groei van de economie weerspiegelen en W&Z aanmoedigen verder te investeren in het moderniseren van de waterweginfrastructuur om mee van Vlaanderen een logistieke draaischijf te maken.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...