1 december 2011

Shortlist Vlaamse Scriptieprijs gekend


Gisterenavond kwam de jury van de Vlaamse Scriptieprijs voor de laatste keer samen.  Van de 260 inzendingen maken nu nog vijf scripties kans op de prestigieuze Vlaamse Scriptieprijs. Wie de fel begeerde 2500€ wint, wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in M museum Leuven op 19 december 2011. Dit is de shortlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2011:


Frederik Leys
Ontwikkeling van een microvliegtuig met flappende vleugels gebaseerd op de Rosse kolibrie
K.U.Leuven, Master IngenieurswetenschappenSusan Van Hooren
Deviant Sexual Behavior in Dementia
K.U.Leuven, Master Seksuologie

Giselle Nath

Voedselschaarste en voedselbedeling, tactieken en strategieën. Twee episodes uit bezet België tijdens de Eerste Wereldoorlog.
UGent, Master GeschiedenisMieke Van Bockstal
Prognostic and pathobiologic relevance of morphological and immunohistochemical markers in ductal carcinoma in situ of the breast
UGent, Master  GeneeskundeMichiel Claes
Oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens in België - een strategische, technologische en economische vergelijking
UAntwerpen, Master HandelsingenieurNu de shortlist bekend is, treedt de jury uit de schaduw. Dit jaar kregen Sam De Graeve (juryvoorzitter, De Vijver), Bart Sturtewagen (De Standaard), Hilde Vanmechelen (Lannoo Campus), Hilde Sabbe (Het Laatste Nieuws), Marc Verhagen (Uitgeverij Luster) en Herman Van Goethem (Universiteit Antwerpen) de moeilijke opdracht om de beste scriptie van Vlaanderen te vinden. Op de prijsuitreiking zal Sam De Graeve het juryrapport voorstellen.De Vlaamse Scriptieprijs is dit jaar toe aan zijn tiende editie. Ontstaan uit het Fonds Pascal Decroos zorgt de prijs al jaren voor een verkleining van de kloof tussen wetenschap en het grote publiek. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan de beste bachelor- of masterscriptie van het academiejaar 2010-2011. De deelnemers maken kans op 2500€  en heel wat media-aandacht.


De prijsuitreiking gaat door in M Museum Leuven, met Lord Robert Winston als gastspreker. De professor legt moeiteloos de link tussen wetenschap en maatschappij en zet zich als lid van het house of lords volop in voor de wetenschappelijke opleiding aan scholen. Deze begenadigd spreker verwierf eerst aanzien als onderzoeker op het vlak van vruchtbaarheid, maar is daarnaast  bekend vanwege zijn televisieoptredens bij onder meer de BBC-serie The human body. Hoogtepunt van de avond is de plechtige uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs. Sven Speybrouck (Radio 1) leidt de prijsuitreiking in goede banen. Fientje Moerman (open VLD) en rector Waer (K.U.Leuven) hebben hun aanwezigheid bevestigd. Link: http://www.scriptieprijs.be/

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...