5 december 2011

Cinémanie brengt Franse kaskraker 'Intouchables' naar Vlaanderen


Het gebeurt niet vaak dat een Franse film de Vlaamse zalen haalt, maar met het Franse pareltje 'Intouchables' loopt het nu even anders. Vanaf woensdag 30 november is de film ook in de Vlaamse Kinepolis vestigingen te Kortrijk, Oostende, Antwerpen en Leuven te zien . Bekoort de film Vlaanderen, dan volgen vanaf 7 december ook Kinepolis Gent en Kinepolis Hasselt. Hiermee wil Kinepolis de Franse film beter op de Vlaamse kaart plaatsen. Wie op zoek gaat naar films die 'raken', kent Cinémanie: het label van Kinepolis voor films met diepgang -Vlaamse, Franse en andere- die zich duidelijk onderscheiden van de meer gangbare films. Via Cinémanie krijgen films van Kinepolis extra kansen om het grote publiek te bereiken. Zo ook 'Intouchables'.

'Intouchables' kende een vliegende start in Frankrijk en bracht sinds zijn release op 2 november zo'n  8 miljoen bezoekers naar de Franse bioscopen. 'Intouchables' bleek een verrassingshit en een fenomeen. Wallonië volgde snel: De film staat vandaag met een kwart miljoen verkochte tickets op nummer vier van de Waalse filmhitlijst, net na de blockbusters 'Twilight', 'In Time' en 'Tintin'. Ook bij Kinepolis doet de film het uitstekend in het Franstalige landsgedeelte. Kinepolis besliste om de Vlaamse filmliefhebber niet te onthouden van deze 'must-see' film, en 'Intouchables' in het Cinémanie-aanbod voor Vlaanderen op te nemen. Want de film 'raakt', doet lachen en doet beseffen hoe een toevallige ontmoeting tussen 2 mensen levens kan veranderen.

Intouchables vertelt het verhaal van een tot aan zijn nek verlamde aristocraat in rolstoel, Philippe (vertolkt door François Cluzet) die een werkloze zwarte Driss (Omar Sy) in dienst neemt om hem te verzorgen en te begeleiden. Driss komt net uit de gevangenis en is allerminst geschikt voor de job. Hij is een respectloze macho, wild van Earth, Wind en Fire, rijdt verschrikkelijk roekeloos en weet zich geen houding in de miljardairskast van Philippe. Met Vivaldi op de achtergrond, vormt zich gaandeweg een team verbonden door een zotte, grappige sterke en onverwachte vriendschap in een unieke relatie die hen onaantastbaar maakt. Een film van Eric Toledano en Olivier Nakache
.

Meer info
www.kinepolis.com/cinemanie
http://www.victoryproductions.be

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...