3 december 2011

Positieve resultaten van preventieve fietsverlichtingscontroles in november 2011


Tijdens de novembermaand wordt traditioneel aandacht geschonken aan zichtbaarheid in het verkeer. Daarom organiseerde de Politiezone Gent in de loop van november 2011 verschillende preventieve controleacties op de fietsverlichting. De resultaten hiervan zijn positief: 92,3% van de fietsers was in orde. Sinds 1 december 2011 wordt er repressief op de fietsverlichting gecontroleerd.

In Gent wordt heel vaak gekozen voor de fiets als transportmiddel en het is belangrijk dat dit altijd op een veilige manier gebeurt. Het wordt vroeger donker en er zijn steeds nog veel mensen, vooral studenten, met de fiets op de baan op het moment dat het donker wordt. Hoewel het gebruik van de fietsverlichting verbeterd is, blijft het toch nog nodig om de fietsers bij het begin van de winter attent te maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. Daarom organiseerde de Politiezone Gent in de loop van de maand november 2011 op verschillende locaties in Gent preventieve fietscontroles. De preventieve acties in november hadden vooral de bedoeling om fietsers te motiveren om hun fietsverlichting consequent te gebruiken én om defecte fietsverlichting zo snel mogelijk te laten herstellen.

Op dinsdag 29 november 2011 werd op het Woodrow Wilsonplein een grootschalige preventieve controle georganiseerd als afsluitende actie. Hiervoor kreeg het korps de gewaardeerde medewerking van StudentENmobiliteit, Drive Up Safety, Responsible Young Drivers en de Fietsersbond. De preventieve fietsverlichtingscontroles werden door de verschillende commissariaten van Politie Gent en op het volledige Gentse grondgebied uitgevoerd.

Resultaten:
Aantal fietsers gecontroleerd: 2.051
Aantal fietsers waarvan verlichting in orde: 1.893 (92,3%)
Aantal fietsers waarvan verlichting niet in orde: 158 (7,7%)

Sinds 1 december wordt repressief gecontroleerd. Wie nu nog betrapt wordt op het rijden met een fiets zonder licht, moet een boete van 50 euro betalen.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...