16 november 2011

Bedrijven per trein op zoek naar ingenieurs

Opstappen in de stad waar je studeert, kennis maken met grote bedrijven en contacten leggen voor je eerste baan. Dat is het idee achter de "ie-jobtrein, georganiseerd door Ie-net, koepelvereniging van alle Vlaamse ingenieurs. Studenten burgerlijk, bio- en industrieel ingenieur stappen op in de stad van hun keuze, lopen door de trein, praten met een aantal bedrijven en verlaten de trein in een station naar keuze. Eenvoudig en efficiënt, en het werkt. Enkele honderden studenten stappen vandaag de ie-jobtrein op die heel Vlaanderen doorkruist. Aan boord treffen ze 22 bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar het schaarse talent van de student-ingenieurs.

Ook voor de deelnemende bedrijven is het een unieke gelegenheid om op één dag kennis te maken met de knappe koppen van alle Vlaamse universiteiten en hogescholen. De helft van de deelnemende bedrijven was ook al aanwezig op de vorige editie van 2010, en heeft inderdaad de juiste man of vrouw weten aan te trekken. "De ie-jobtrein is één van de eerste "jobevents" van het academiejaar en vorig jaar gebeurde het regelmatig dat we studenten - die ons bezocht hadden op de ie-jobtrein - later opnieuw tegenkwamen. Ze stapten dan op ons af om de kennismaking verder te zetten. Sommigen hielden daar inderdaad hun eerste job aan over." getuigen enkele deelnemers van vorig jaar.

Uit de onderzoeken die Ie-net doet bij studenten ingenieurs blijkt trouwens dat het ontzettend belangrijk is om goed te netwerken, veel contacten te leggen en zich goed te informeren over bedrijven, hun bedrijfscultuur en de projecten waar ze mee bezig zijn. “ Het is de beste garantie om een job te vinden waar ze zich goed in voelen. Anders blijft het liedje niet duren." zegt Hans Romaen, woordvoerder van ie-net, de vereniging van alle Vlaamse ingenieurs. "Met de ie-jobtrein dragen we bij tot een betere informatie-uitwisseling tussen bedrijven en aankomend nieuw talent. “,gaat Hans Romaen verder.. “We willen op onze jobtrein toekomstige ingenieurs informatie aanreiken om hun loopbaan op de meest gepaste manier te starten. Anderzijds bieden we bedrijven de mogelijkheid om bepaalde bedrijfsaspecten en hun bedrijfscultuur persoonlijk toe te lichten. " aldus Romaen.


PRAKTISCHE INFORMATIE:
De ie-jobtrein doet Vlaamse steden aan waar studenten ingenieursopleidingen kunnen volgen. De trein vertrekt om 8.40u in Schaarbeek en doet achtereenvolgens Mechelen, Leuven, Hasselt en Antwerpen aan. 's Middags worden de deelnemers verwelkomd in de Tractiewerkplaats van NMBS (bij station Antwerpen Noord) door Marc Descheemaecker, CEO van NMBS, Rik Jaeken, ondervoorzitter ie-net. De lunch wordt afgesloten door Karel Vinck, voormalig topman van Bekaert, Umicore en NMBS. Om 15uur vertrekt de ie-jobtrein opnieuw, dit maal - via Antwerpen Berchem - naar Mechelen, Denderleeuw, Kortrijk en Gent. Daarna gaat het terug richting Brussel.

Deelnemende bedrijven
ADB, ASML, Atlas Copco, Bekaert, Belgacom, Besix, Daf, Daikin, Elia, GDF Suez, Hudson, Ineos, ING, Jobpunt, Manpower, MIVB, NMBS, Randstad, Siemens, Solvay, Umicore, Vito.


TRAJECT
               Aankomst Vertrek

Mechelen                   09:11
Leuven            09:28    09:35
Hasselt            10:15   10:30
Antwerpen-Centraal 11:31   11:52
Antwerpen Noord    12:20   15:00

MIDDAGPROGRAMMA
Antwerpen Berchem 15.22  15 27
Denderleeuw      16:28   16:33
Kortrijk         17:33   17:55
Gent St Pieter   18:30

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...