19 november 2011

GaultMillau 2012: de chef van het jaar is een Antwerpenaar

De GaultMillau Gids2012 ligt in de boekhandel. Daarin worden opnieuw de chefs geprezen die blijk hebben gegeven van stabiliteit, kwaliteit, inventiviteit en evenwicht. De nieuwe editie van deze gids werd echter in een nieuw kleedje gestopt en onderging verschillende veranderingen. Naast de vele nieuwe adresjes die het uitgekiende Belgische gastronomische panorama verrijken, accentueren een nieuw logo, een nieuwe cover en een nieuwe internetsite de nauwere samenwerking met Frankrijk.

De Editie 2012 van de GaultMillau Gids, intussen een referentie in het landschap van de gastronomische gidsen in België, werd maandagmiddag voorgesteld aan de pers. Het belangrijkste nieuws is natuurlijk de uitroeping van de Chef van het Jaar: dit jaar is het Bart De Poorter van restaurant De Pastorale in Reet ( provincie Antwerpen) die de lauweren oogst. Een keuze die gebaseerd is op het feit dat deze chef zijn passie voor esthetiek en creativiteit in zijn realisaties combineert met een grote rechtlijnigheid op het vlak van producten die gerespecteerd en ideaal bewerkt worden.

Wat de jonge Topchefs betreft, gingen de prijzen naar Pierre Massin (Chai gourmand, Gembloux) voor Wallonië, Dimitry Lysens (Magis, Tongeren) voor Vlaanderen en Thomas Locus (Bistrot Margeaux, Sint-Martens-Bodegem) voor Brussel en omgeving. Aan de top zijn er enkele nieuwkomers die een score van 18/20 behaalden: De Pastorale (Reet), Jonkman (Brugge) en ’t Fornuis (Antwerpen).

De verschillende jaarlijkse trofeeën gaan respectievelijk naar: het team van va doux vent (Brussel) als gastheer van het jaar en de chef van Senza Nome (Brussel), Bruno Giovanni, als beste ambassadeur van de Italiaanse keuken. In de zomer wordt het ongelofelijk genieten op het terras van Gasthof Halifax, het mooiste terras dit jaar. De titel van de beste wijnkaart gaat naar Folliez (Mechelen). Marc Leveau, sommelier van Le Pilori (Ecaussinnes--‐Lalaing), wint de druiventros van het jaar. De keuken van restaurant Invincible (Antwerpen) is uitgeroepen tot beste brasseriekeuken. De lijst wordt afgesloten door Les Flâneries Gourmandes (Brussel) voor de beste desserts.

De trofee voor het beste groenterestaurant werd voige week al toegekend aan Philippe Fauchet (van het gelijknamige restaurant in Saint‐Georges-sur‐Meuse) voor Wallonië, en aan Kobe Desramaults(In de Wulf, Dranouter) voor Vlaanderen. We wijzen ook op Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië) voor de beste prijs-‐plezierverhouding en 3 opvallende nieuwkomers in de gids: Neptune 13/20 (Brussel), Fruits de la passion 13/20 (Perwez) en Volta 13/20 (Gent).

De gids verschijnt niet alleen in de boekhandel. De inhoud ervan zal tegelijkertijd ook bijgewerkt worden op de nieuwe internetsite die voortaan een zoekmotor biedt om restaurants geografisch op te zoeken of op basis van hun openingsdagen. Een antwoord op een vraag die werd gesteld door meerdere van de honderdduizenden bezoekers van de vorige site. De gids 2012 ligt vanaf vandaag in de boekhandel tegen de prijs van 27 euro en is ook beschikbaar op de site www.gaultmillau.be. Voor het eerst in de geschiedenis werd de integrale productieketen van de gids ‘CO2--‐nulemissie’ gelabeld en gecertificeerd. Een extraatje waardoor de gids een nóg betere smaak heeft: die van de pure natuur.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...