1 juli 2011

UGent triomfeert op Europese Bedrijfssportspelen in Hamburg

Hamburg Van 22 tot 26 juni nam de UGent deel aan de 18de Europese Bedrijfssportspelen in Hamburg. Een delegatie van 50 personeelsleden, meteen de grootste Vlaamse delegatie, sportte mee in 10 verschillende disciplines. Met 14 medailles mag de UGent zich tussen de best presterende bedrijven van Europa klasseren. De meeste medailles werden behaald door de vrouwen in het onderdeel atletiek. De deelname van de UGent aan de tweejaarlijkse Europese Bedrijfssportspelen was een primeur. Onder leiding van delegatieverantwoordelijke Dirk Van Haelter en met de steun ter plaatse van rector Paul Van Cauwenberge groeide die eerste deelname uit tot een overweldigend succes met 7 gouden, 1 zilveren en 6 bronzen medailles. In atletiek werden maar liefst 11 medailles weggekaapt, in zwemmen 2 en in wielrennen 1.

Opvallende vaststelling is dat 13 van de 14 medailles door vrouwen werden veroverd. De grote triomfators binnen de UGent waren Christ Willems (Directie Personeel en Organisatie) en Linda Hermans (Secretariaat Raad van Bestuur) met elk 4 medailles; telkens 2 gouden en 2 bronzen. Christ Willems presteerde dit bovendien in 2 verschillende sportdisciplines, atletiek en zwemmen. 10 UGent-ers keerden terug met minstens één plaats in de top drie. Christ Willems (V +40) veroverde goud op de 5.000m en op de halve marathon en brons op de 4 X 100m en op de 50m schoolslag. Linda Hermans (V -30) veroverde goud op de 1.500m en in het speerwerpen en brons op de 4 X 100m en op de 10km. Linda Sabbe (V +50) was goed voor 2 medailles: goud op de 5.000m en brons op de 1.500m. Mouna Guerfal (V - 30) was eveneens goed voor 2 medailles: zilver op de 10km en brons op de 4 X 100m. Ria Coppejans (V +40) was goed voor brons in het hoogspringen. Kurt Stevens, Bart Clarysse en Zeger Hens wonnen goud als beste team op de halve marathon. Nele Maes (V +40) veroverde brons op de 200m vrije slag. Tamara Strobbe (V +30) tenslotte won goud bij de wegrit.

Verder was er een verdienstelijke 6de plaats voor het bridgeduo, een 10e plaats voor het volleybalteam en een 15de plaats voor de basketters na winst in hun poule. Een tennisploeg behaalde de kwartfinale en de twee badmintonteams eindigden respectievelijk 32ste en 40ste. Ten slotte waren er verdienstelijke prestaties voor de beachvolleyballers en in het darts. In 2013 grijpen de Europese Bedrijfssportspelen plaats in Praag. Na de mooie resultaten in Hamburg zal de UGent ongetwijfeld opnieuw van de partij zijn. Link: http://www.ecsghamburg2011.de/

Labels: , , , , , , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...