11 juli 2011

55 hectare extra industriezone in Gentse Kanaalzone

Grote NestBedrijven die hunkeren naar een eigen industriegrond kunnen binnenkort terecht op het nieuwe bedrijventerrein ‘Grote Nest’, centraal gelegen in de Gentse Kanaalzone. Want daar start projectontwikkelaar Ghent Industrial Investment (G2i) met grootse infrastructuurwerken. Tegen de zomer van 2012 ligt er liefst 55 hectare grond bouwklaar. Goed voor 25 nieuwe industriegebouwen. Property Manager Pieter-Jan Petit: “De vraag naar bedrijfsterreinen blijft hoog in Vlaanderen. En dat voelt G2i maar al te goed. De tachtig hectare grond die de firma al verkavelde, is haast volledig uitverkocht. Daarom ontwikkelen we nog eens een terrein van 55 hectare groot”. Marc Kramer, projectleider bij G2i: “De infrastructuurwerken van de nieuwe zone ‘Grote Nest’ zijn net gestart. Tegen eind 2012 vinden 25 bedrijven er hun nieuwe thuis.”

‘Grote Nest’ biedt ruimte aan zowel kmo’s als grote multinationals. De grootste troef van het terrein? De ideale ligging bij de Gentse haven– met een trimodale ontsluiting: water, weg en spoor. G2i biedt ondernemingen ook de mogelijkheid om hun perceel te kopen. En dat is hoogst uitzonderlijk in een havengebied, dat normaal alleen met concessies werkt. Daarnaast pakt G2i ook uit met een primeur. Samen met vastgoeddienstverlener Quares biedt het bedrijf parkmanagement aan. Dat werd op zo’n grote schaal nooit eerder gedaan in West-Europa. Marc Kramer: “We stimuleren bedrijven om diensten zoals afvalophaling, bewaking en onderhoud samen aan te kopen. Dat is handig én voordelig”. Met het project ‘Grote Nest’ speelt G2i in op het nijpende tekort aan bedrijfsterreinen. Pieter-Jan Petit, Property Manager: “Veel firma’s zitten nu vast in een woongebied of in verouderde sites aan de rand van de stad. Daar stuiten ze veel te vaak op juridische en milieutechnische belemmeringen. En uitbreiden kunnen ze er niet. In ‘Grote Nest’ liggen percelen met alles erop en eraan – tot méér dan vijf hectare per perceel. Dat is uniek in Vlaanderen. De interesse van nationale én internationale bedrijven is dan ook groot.”

G2i zag het tekort aan bedrijfsterreinen jaren geleden al aankomen. Daarom startte het eind jaren negentig met het project 'Nest’. De doelstelling? 160 hectare industriezone ontwikkelen aan het kanaal Gent-Terneuzen. Ondertussen vestigden er zich al 72 bedrijven. De afwerking van de laatste zone ‘Grote Nest’ vormt de kers op de taart. Of omwonenden even enthousiast zijn over het project? Pieter-Jan Petit: “We investeren enorm in duurzame relaties met alle betrokken partijen. Door de jaren heen bouwden we zo een goede verstandhouding op met buurtbewoners, beroepsorganisaties en overheidsinstanties”. Ghent Industrial Investment (G2i) is een private ontwikkelaar van bedrijfsterreinen. Al sinds 1991 bewerkt hij braakliggende grond tot bouwklare industriezones. G2i neemt het hele ontwikkelingstraject voor zijn rekening: van ontwerp tot vergunning. En van de infrastructuurwerken tot de uiteindelijke verkoop. Aan het hoofd van het bedrijf staan de Gentse families Maes en Delori. Website: www.G2i.be

Labels: , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...