28 mei 2011

Nieuwe woningen voor een leefbaar Ledeberg

e3plein3In Ledeberg komen 12 nieuwbouwwoningen, 5 nieuwbouwappartementen en 4 bouwkavels te koop. Wie geïnteresseerd is, kan de plannen van die nieuwe woningen komen bekijken op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2011 tijdens de beurs in het buurtcentum te Ledeberg. Kandidaat-kopers kunnen zich tijdens die beurs inschrijven op een lijst voor geïnteresseerden. De verkoop is een van de acties van het stadsvernieuwingsproject ‘Ledeberg leeft’ om de woonkwaliteit in Ledeberg te verhogen. Het Stadvernieuwingsproject ‘Ledeberg leeft’ wil niet alleen de huidige kwaliteiten van Ledeberg zichtbaarder maken en versterken, maar ook de bestaande knelpunten wegwerken. Een van die knelpunten is de slechte woonkwaliteit in Ledeberg. Om dat aan te pakken, sloopt het Stadsontwikkelingsbedrijf Gent (AG SOB) op verschillende plaatsen in Ledeberg oude panden om er nadien nieuwe gezinswoningen te bouwen.

De nieuwbouwwoningen zijn allemaal hoekwoningen. Dat is een bewuste keuze. Het was namelijk slecht gesteld met de woon- kwaliteit van heel wat hoekhuizen. Vier jonge architectenbureaus hebben de woningen en het appartementencomplex ontworpen, op maat van de specifieke hoeken. Elk ontwerp is uniek. Na oplevering zullen die woningen verkocht worden bij voorkeur aan jonge gezinnen die zich definitief in de stad willen vestigen. De woningen worden semi-casco verkocht, dit wil zeggen winddichte woningen met elektrisch en sanitair leidingwerk, dekvloer en pleisterwerk.
De eigenaar kiest zelf de badkamer en keuken, volgens eigen smaak en budget. Elke woning heeft een voldoende grote buitenruimte, kwalitatieve leefruimtes en is gebouwd volgens het laag-energieprincipe. Zo voldoen ze aan de normen van duurzaamheid en energiebesparing. Alle ontwerpen worden opgenomen in een catalogus die op de beurs te verkrijgen is.

Op sommige plaatsen worden die nieuwbouwwoningen gecombineerd met een groene sproet. Groene sproeten zijn plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, even in het zonnetje zitten, of waar kinderen kunnen spelen. Omdat die nieuwe stukjes openbaar domein te klein zijn voor een parkje, worden het pleintjes met een boom. De Stad Gent voorziet voor elke plek speciale plant- en boombakken op maat. Het zijn bakken zonder bodem. De planten en bomen staan dus in volle grond en hebben daardoor betere groeikansen.


Die beurs is onderdeel van het openingsweekend van de tentoonstelling over het stadsvernieuwingsproject ‘Ledeberg leeft’. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 17 juni om 17 uur in de bibliotheek van Ledeberg. Er is zowel een binnententoonstelling als een wandeling onder begeleiding van de Ledebergse Wandelgids. Op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni kan het publiek doorlopend deelnemen aan de wandeling door Ledeberg. Tijdens het openingsweekend geven medewerkers van het project ‘Ledeberg leeft’ zelf meer uitleg op bepaalde plekken in Ledeberg. De wandeling start aan de bibliotheek. De beurs over de nieuwe hoeken is een van de stopplaatsen op de geplande wandelingen.

De hoeken die worden aangepakt zijn de volgende:
·         hoek Veldwijkstraat – Moriaanstraat: bouw van 2 ééngezinswoningen
·         hoek Frans De Coninckstraat – Floristenstraat: bouw van 1 ééngezinswoning
·         hoek Veldwijkstraat – H. Bertolfstraat: bouw van 1 ééngezinswoning
·         hoek Kleine Kerkstraat – Hoefijzerstraat: bouw van 4 ééngezinswoningen
·         hoek Floristenstraat – J. Vervaenestraat: bouw van 1 ééngezinswoning
·         Moriaanstraat 97: bouw van 2 ééngezinswoningen + tuinuitbreiding
·         Edward Blaesstraat +27/29 bouw van 1 ééngezinswoning + doorgang

Praktisch: beurs Nieuwe Hoeken in buurtcentrum Ledeberg, Langestraat 129, 9050 Ledeberg
Zaterdag 18 juni van 14 tot 18 uur
Zondag 19 juni van 11 tot 18 uur
Tentoonstelling Ledeberg leeft
Vrijdag 17 juni van 17 tot 19 uur. Opening tentoonstelling
Zaterdag 18 juni van 14 tot 18 uur. Doorlopend wandelingen door Ledeberg
Zondag 19 juni van 11 tot 18 uur. Doorlopend wandelingen door Ledeberg
In Bibliotheek Ledeberg, Driesstraat 99, 9050 Gent-Ledeberg


Informatie
- Beurs Nieuwe Hoeken:  AG Stadsontwikkelingsbedrijf, Eveline Hanssens, Sint-Jacobsnieuwstraat 17, 9000 Gent, e-mail eveline.hanssens@sob.gent.be  website www.agsob.be
- Tentoonstelling Ledeberg Leeft: Stedelijke Vernieuwing en Gebiedsgerichte Werking, Nele Vanhooren, AC Portus, Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent, tel. 09 266 82 37, fax 09 266 82 59, e-mail nele.vanhooren@gent.be  website www.ledebergleeft.be

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...