9 april 2011

Oiterpe Drongen wordt Ambassadeur Hedendaagse Dans Vlaanderen

Op zondag 3 april vond in Bornem de zevende editie van Dance.Impact plaats, de artistieke wedstrijd voor hedendaagse dans met amateurdansgezelschappen uit heel Vlaanderen en Brussel. Twee dansgezelschappen, Oiterpe uit Drongen en Danscompagnie Arlekino uit Hove, kregen van de jury de eretitel toegekend van ‘Ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen 2011-2012’. De jury, bestaande uit Isabelle Beernaert (voorzitter), Katja Pire, Marc Goossens, Sandra Dehertogh en Karen Houthooft oordeelde over de choreografieën die van jaar tot jaar gevarieerder, creatiever en artistiek van een steeds beter niveau worden.

Oiterpe uit Drongen danste ‘Sint-Gertrudoisius, vormingsinstituut voor juffrouwen’, een choreografie van Kristin Daemers die het katholieke schoolleven van de 2de helft van de 20ste eeuw weerspiegelt. Het gaat over geloof en onderdanigheid, leren door repeteren, kind zijn en groot worden, erbij (willen) horen, schools plezier en jeugdige tristesse. Volgens de jury bracht Oiterpe een duidelijk en samenhangend, sfeervol verhaal. Het bewegingsmateriaal was volledig in het thema en afgestemd op de dansers.

Danscompagnie Arlekino uit Hove viel in de prijzen met‘discours/parcours’, een creatie vanDafne Maes. De winnaars kregen hun prijs uit handen van Sam De Smedt, de kabinetschef Cultuur, die sterk onder de indruk was van de optredens. De nieuwe ambassadeurs winnen elk 500 euro, te besteden aan de voorbereiding van hun volgende productie of festivaldeelname. Ze zullen ook door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Bij Oiterpe in Drongen (Gent) zijn sportievelingen van 3 tot … jaar welkom om te dansen (van jazz tot hedendaags), turnen, trampolinespringen en fitnessen. Kijk voor het uurrooster en meer info op de website. Oiterpe is op zaterdagmiddag 21 mei te zien in de Capitôle, op het Gentse dansfestival Rêverie, georganiseerd door vzw Sogni. (Info en tickets op www.sogni.be)

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...