8 april 2011

UGent student wint interuniversitaire pleitwedstrijd

Jeroen Villé, student aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de UGent, heeft in het Brusselse Justitiepaleis de derde editie van NautaDutilh's Interuniversitaire Pleitcompetitie gewonnen. Uit een groep van 43 kandidaten werden 24 rechtenstudenten van de KULeuven, de UGent en de VUB geselecteerd. Zij namen het tegen elkaar op voor een jury van academici, magistraten en advocaten. De zes beste kandidaten, waaronder vier Ugent studenten, gingen door naar de finaleronde. Daar kwam Jeroen Villé (UGent) als winnaar uit de bus. Hij wint daarmee onder meer een betaalde zomerstage bij één van de grootste advocatenkantoren in de Benelux.

De interuniversitaire pleitcompetitie heeft als doel juristen in spe al in een vroeg stadium kennis te laten maken met de vaardigheden die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van de advocatuur. Tot die vaardigheden behoren onder meer juridische analyse en pleitvaardigheid.

Met deze overwinning ziet de UGent haar investering in lessen die buiten het curriculum vallen, beloond. Onder de noemer Mondige Maandagen worden in de faculteit Rechtsgeleerdheid op maandag lessen en oefensessies rond mondelinge vaardigheden aangeboden, waaraan de studenten op vrijwillige basis deelnemen. Daar komen onder meer het gebruik van een degelijke en moderne Nederlandse rechtstaal, de logische opbouw van een betoog en communicatie- en presentatietrainingen aan bod, wordt geoefend op articulatie, intonatie en improvisatie en is er aandacht voor de non-verbale aspecten van een overtuigend discours.

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...