29 maart 2011

Vlerick lanceert nieuwe Engelstalige Executive MBA in Moskou

Vanaf oktober 2011 biedt Vlerick Leuven Gent Management School een pas ontwikkelde International Executive MBA aan in Moskou. De School biedt al sinds 2005 een deeltijdse MBA opleiding aan op zijn campus in Sint Petersburg. Met dit nieuwe programma in Moskou versterkt Vlerick zijn positie op de Russische MBA markt. Vlerick is de enige managementschool die een MBA opleiding met drievoudige accreditatie (AACSB, EQUIS en AMBA) aanbiedt in Rusland en de hoogste gerangschikte Europese managementschool in de Financial Times ranking met een campus in Rusland.

Deze internationale EMBA van wereldklasse (ontwikkeld door Prof. Dominique Heau, die ook verantwoordelijke was voor de EMBA opleiding aan INSEAD) begint en eindigt met een intensieve week op de Belgische thuiscampus van Vlerick. De maandelijkse modules bestaan uit vierdaagse weekends (van donderdag tot zondag) in Moskou, aangevuld met internationale studietrips aan het MIT (Boston, VS). Het internationale karakter van het programma, dat 17 maanden in beslag neemt, wordt nog versterkt door uitstekende internationale professoren van Vlerick en andere topscholen (Harvard, London Business School, INSEAD...) in Europa, de VS en Azië. Prof. Philippe Haspeslagh, Decaan Vlerick Leuven Gent Management School: “De lancering van deze nieuwe EMBA in Moskou is het beste bewijs van ons engagement voor Russische managementopleidingen en ons geloof in het potentieel van deze grote markt. Ook al had ons huidige programma-aanbod een grote impact in St. Petersburg, toch beseften we dat Moskou de commerciële hoofdstad van Rusland blijft en dat de bedrijven waarmee we in contact komen, doorgaans ook voorstander van een goede, Russische EMBA zijn. Het nieuwe EMBA programma is bedoeld voor jonge, maar ervaren leiders die al een functie bekleden of die op het punt staan om nieuwe managementverantwoordelijkheden op te nemen. Deze nieuwe EMBA, gericht op de executive markt, maakt ons aanbod voor Rusland en Russische MBA-kandidaten volledig; er is namelijk ook nog onze deeltijdse MBA in Sint Petersburg, gericht op een jongere markt, en het voltijdse MBA programma van Vlerick op onze Leuvense campus in België.”

Het Russische bedrijfsklimaat heeft enkele unieke eigenschappen. Wie in Rusland wil werken, moet de beste, moderne bedrijfspraktijken kunnen toepassen en verankeren in de Russische realiteit van vandaag. Moderne managementpraktijken werden vooral in het Westen (Europa en de VS) ontwikkeld, maar dit nieuwe EMBA programma zal de Westerse managementmethoden integreren in de Russische bedrijfswereld.
Prof. Dominique Heau, Programmadirecteur Vlerick International EMBA Moscow: “Bij het ontwikkelen van dit programma voor de bedrijfswereld in Moskou hebben we rekening gehouden met de noodzaak om up-to-date bedrijfstheorieën en -praktijken toe te passen op het Russische bedrijfsklimaat van vandaag. Om de leerervaring te verbeteren zullen we dat op verschillende manieren doen. Een belangrijk aspect van onze opleiding is de coaching en leiderschapsontwikkeling die we onze cursisten bieden.”

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...