26 maart 2011

Laureaten voor Oost-Vlaamse Sporttrofeeën 2010 zijn bekend!

Oost-Vlaamse Sporttrofee voor beloften 2010

De Oost-Vlaamse deputatie besliste om An-Sophie Mestach(tennis) uit te roepen tot laureaat in de categorie beloften 2010. De laureate liet Jasper Aerents (zwemmen) en Ward Bauwens (zwemmen) achter zich. De zeventienjarige tennisster uit Heusden (Destelbergen) tenniste zich het voorbije jaren onmiskenbaar in de schijnwerpers. An-Sophie begint 2010 net zoals 2009 met een tournee in Zuid-Amerika. Ze verovert er twee enkeltitels en drie dubbeltitels. Bovenop die titels staat ze nog in de kwartfinales op de Casablanca Cup, in de halve finale in Caracas en in de finale in Cuenca. In mei haalt ze de finale op de Astrid-Bowl en een maand later verovert ze de titel in het dubbel in Roehampton. Op de Olympische Spelen voor de jeugd in Singapore (augustus 2010) won. An-Sophie een welverdiende bronzen medaille. Eén maand later staat ze in de finale van het dubbel op de US Open. Eind vorig jaar haalt ze twee keer op rij de kwartfinales, op de Eddie Herr waar ze de dubbeltitel verovert, en op de Orange Bowl. An-Sophie mag terecht een voorbeeld voor de jeugd genoemd worden!

Oost-Vlaamse Trofee voor Sportverdienste 2010

In de categorie sportverdienste haalde Cédric Van Branteghem(atletiek) uit Gent de trofee binnen. Laureaat Cédric liet Prof. dr. Frans Delbeke (antidoping) en Laurent De Backer (wielrennen) achter zich. Cédric was tijdens zijn loopcarrière gespecialiseerd in het loopnummer over 400 m. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en maakte deel uit van het estafetteteam dat in 2008 op de Olympische Spelen vijfde werd en hierbij het Belgische record op de 4 x 400 m estafette verbeterde. Voor zijn atletiekprestaties kreeg hij tweemaal (2002, 2003) de Gouden Spike uitgereikt. Op 23 augustus 2010 kondigde Cédric Van Branteghem zijn afscheid aan. Hij nam deze beslissing omdat hij de laatste jaren steeds vaker kampte met blessures. Hij liep zijn laatste wedstrijd op 27 augustus 2010 op de Memorial Van Damme, waaraan hij goede herinneringen bewaarde (hij liep er in 2003 een Belgisch record op de 400 m en zette daarmee de trend voor de huidige generatie). Hij werd achtste in een tijd van 46,31. Als afsluiting van zijn uitzonderlijke carrière kreeg hij het Vlaams Sportjuweel, een prijs van de Vlaamse Gemeenschap die maar een keer kan gewonnen worden.

Oost-Vlaamse Sporttrofee 2010

Deze trofee wordt toegekend aan een sport(st)er, een team of een sportvereniging die tijdens het voorbije kalenderjaar buitengewone prestaties heeft geleverd op internationaal vlak. De deputatie duidde na beraadslaging Emma Johansson (wielrennen) aan als laureaat van deze trofee. Emma laat hiermee Kimberly Buys (zwemmen) en Tom Goegebuer (gewichtheffen) achter zich. De Zweedse Emma die sinds een paar jaar in Oost-Vlaanderen woont (Zingem), won in 2010 een bronzen medaille op het WK Wielrennen. Tevens schreef zij vorige jaar diverse wegritten op haar naam. Dankzij haar uitzonderlijke prestaties in 2010 werd Emma terecht laureaat van de Oost-Vlaamse Sporttrofee.

Publieksprijzen

Voor de eerste keer werden tijdens het Sportgala ook de Publieksprijzen uitgereikt. De Provincie Oost-Vlaanderen werkte hiervoor samen met TV OOST, AVS en Radio 2 Oost-Vlaanderen. Aan kijkend en luisterend Oost-Vlaanderen werd de kans gegeven om te stemmen op de negen genomineerden.

De uitslag van de stemming gaf het volgende resultaat:
• Publieksprijs Beloften: An-Sophie Mestach uit Heusden (Destelbergen)
• Publieksprijs Sportverdienste: Prof. Dr. Frans Delbeke uit Oudenaarde
• Publieksprijs Sporttrofee: Tom Goegebuer uit Heusden (Destelbergen)

Labels: , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...