7 maart 2011

Hotelschool Gent valt opnieuw in de prijzen


Vrijdagavond 25 februari vond in Brussel de finale van het Concours Jacques Saey plaats. Het was de achttiende keer dat deze wedstrijd voor leerlingen tot 21 jaar uit het secundair onderwijs in de studierichting Brood en Banket, Chocoladebewerking en Confiserie plaatsvond. Het thema dit jaar was ‘Haute-Couture’. De Hotelschool Gent viel in de prijzen. Elke deelnemende school kon twee kandidaten inschrijven in een van de twee disciplines van deze prestigieuze wedstrijd. Uit de eerste selectieronde, waarbij de kandidaten een schriftelijk dossier met twee kleurenfoto’s van een chocolade- of suikerstuk indienden, werden tien kandidaten geselecteerd voor de finale.


Twee leerlingen van Hotelschool Gent namen deel: Charlotte De Troch uit 5 BSO Brood- en Banketbakkerij met een suikerstuk en Nikki Karim uit 6 TSO Brood en Banket met een chocoladestuk. Charlotte had de pech dat haar suikerstuk brak net voor ze het aan de jury moest presenteren. Daardoor eindigde ze vierde. Voor het wedstrijdgedeelte ‘Chocolade’ werd Nikki, de jongste deelnemer, vierde op de acht kandidaten. Nikki Karim won met haar stuk wel twee prijzen: de Prijs voor de Creativiteit, evenals de Prijs van de Minister van Onderwijs van het Brussels Gewest. Beide leerlingen vonden het zeer leerrijk om aan deze wedstrijd deel te nemen en kijken er- naar uit om volgend jaar opnieuw hun kans te wagen.

Tijdens de opendeurdag van de Hotelschool Gent, op zaterdag 26 maart 2011 van 10 tot 17 uur, demonstreren de leerlingen hun kunnen in de verschillende ateliers in werking. Meer info op de website www.hotelschoolgent.be

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...