1 november 2010

Nederlands bedrijf haalt 7 miljoen euro op voor uitbouw van EV snellaadoplossingen

Epyon BV is een jong en dynamisch bedrijf dat apparaten bouwt die ongehoord snel batterijen van elektrische auto’s opladen. Door de steeds groeide belangstelling voor elektrische auto’s mocht het bedrijf zich vorig jaar verheugen op een vertienvoudiging van de omzet. Het Nederlandse bedrijf doet zaken in zowat iedere uithoek van de wereld. Bedrijven met wereldfaam komen over de vloer, iets om trots op te zijn. Het snelgroeiende Epyon BV heeft nu 7 miljoen euro opgehaald bij vijf investeerders. De investering biedt een solide basis om de activiteiten door heel Europa verder op te schalen, nu de markt voor EV snelladers in een groeiversnelling terecht is gekomen. "Volgend jaar wordt een sleuteljaar voor onze snelgroeiende industrie. Wij zijn klaar voor de toekomst en erg goed gepositioneerd om van de groei te profiteren met de steun van deze bijzondere groep investeerders," zegt Hans Streng, CEO van Epyon. "Deze investering geeft ons een solide basis, zowel financieel als industrieel, om onze activiteiten verder uit te bouwen in heel Europa."

Epyon verwelkomt drie nieuwe aandeelhouders: LiteOn Technology Corp. uit Taiwan en de Nederlandse investeerders BOM en Breesaap, de investeringsmaatschappij van oud-Premier Ruud Lubbers. De bestaande investeerders, SET Venture Partners en Chrysalix, deden ook mee in deze financieringsronde en blijven de grootste aandeelhouders van Epyon. Na deze ronde zijn alle vijf aandeelhouders vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van Epyon. Naast de financieringsovereenkomst, hebben Epyon en LiteOn ook een akkoord gesloten voor samenwerking. LiteOn zal de marktontwikkeling van Epyon in China, delen van Azië, Europa en de VS ondersteunen met behulp van zijn regionale vestigingen en jarenlange ervaring in volumeproductie, marketing en logistiek. Tegelijkertijd gaat Epyon door met de vervaardiging van modulaire producten en kleinere volumes via de bestaande partnerships in Europa.

David Lin, Chairman van LiteOn Clean Energy Technology : "Epyons leidende EV snellaad technologieën, gecombineerd met zijn unieke propositie in de markt voor elektrische voertuigen, getuigt van visie en past bij de langetermijnstrategie van LiteOn. Epyons geografische locatie helpt ook om de aanwezigheid van LiteOn in Europa te ontwikkelen. LiteOn zal nauw met Epyon samenwerken op het gebied van levering van geïntegreerde oplossingen voor snelladen en energieopslag" . Ook krijgt Epyon aanzienlijk meer toegang tot de hightech gemeenschap dankzij het netwerk van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), die actief is in het hart van de Nederlandse hightech automotive sector. "Wij zijn verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen met het BOM Participation Fund en het Spin Off Fund Brabant," zegt Frank van de Ven, Sr. Investment manager bij BOM. "Epyon heeft onze bijzondere belangstelling, omdat hun oplossingen inspelen op de uitdaging waar de industrie voor staat op het gebied van ontwikkeling en standaardisatie van het netwerk van intelligente laadoplossingen."
Bart Lubbers, directeur van Breesaap, is ervan overtuigd dat de mogelijkheid om een elektrische auto binnen 20 minuten op te laden, zal leiden tot een doorbraak in elektrische mobiliteit en de gerelateerde services industrie.

Epyon, opgericht in 2005, lanceerde eerder dit jaar het eerste commerciële snellaadstation van Europa. Onlangs sloot Epyon diverse overeenkomsten voor de levering van oplossingen die het mogelijk maken om meerdere auto's tegelijkertijd op te laden. Voor meer informatie over Epyon: http://www.epyonpower.com

Labels: , , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...