16 november 2010

Gent verwent senioren tijdens de Seniorenweek

Tijdens de seniorenweek van maandag 15 tot zondag 21 november worden de Gentse senioren extra in de watten gelegd met een aantrekkelijk programma. De seniorenweek, georganiseerd door de Stad Gent, het OCMW Gent en de stedelijke Seniorenraad, biedt dit jaar voor elk wat wils. Muziekliefhebbers, sportievelingen, gezondheidsfreaks en milieuliefhebbers zullen deze week zeker aan hun trekken komen. Naast de traditionele activiteiten zoals de officiële opening in het stadhuis, het seniorenbal in de Gentse opera en het slotconcert in de Handelsbeurs aan de Kouter, willen de organisatoren vooral de aandacht vestigen op nieuwe sporten tijdens de sportnamiddag, de interculturele wandeling in de wijk Tolhuis/Sluizeken/Ham en de intergenerationele dag rond gezonde voeding en water.

Nieuw dit jaar zijn de activiteiten meridiaanstrekking en badminton. Maar ook de klassiekers zoals, tai-chi, line dancing, tennis, aikido en nordic walking staan op het programma op donderdag 18 november 2010 in Sporthal Bourgoyen. Voor wie wat minder sportief is aangelegd, maar toch nood heeft aan beweging, is er de natuurwandeling in Bourgoyen-Ossemeersen onder leiding van een natuurgids. Op dinsdag 16 november 2010 is er een interculturele uitstap. Na een impressie van de tentoonstelling ‘Schuun Volk’, rijdt de bus richting Tolhuis/Sluizeken/Ham waar de deelnemers, onder begeleiding van een gids, ondergedompeld worden in de sfeer van deze multiculturele wijk. Als afsluiter van deze leerrijke namiddag proeven de deelnemende senioren van de lokale specialiteiten.

Een must voor grootouders, kinderen en kleinkinderen is de intergenerationele dag rond gezonde voeding en water op zaterdag 20 november 2010 in het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel (MIAT). Dr. ir. Eric De Maerteleire geeft er een lezing over gezonde voeding. De honger kan worden gestild met een gevarieerd soepbuffet. Als toemaatje is er nog een geleid museumbezoek. De kleinkinderen kunnen zich ondertussen kostelijk amuseren met de randactiviteiten in het kader van ‘Wild van Water’, georganiseerd door de Gezondheidsdienst en vzw Logo.

Liefhebbers van instrumentale muziek vinden hun gading bij het beluisteren van de Koninklijke Politieharmonie op woensdag 17 november 2010. Liefhebbers van klassiek geschoolde zangstemmen kunnen genieten van het slotconcert met Koen Crucke, Marc Meersman en Ludwig Van Gijsegem.

Het programma downloaden kan via de website www.gent.be/seniorenweek
Onder 'aanverwante info' staat de pdf met het programma. Het programma is ook te verkrijgen in de Stadswinkel en bij de Seniorendienst.
De maximumprijs voor deelname aan een van de activiteiten is 3 euro.

Informatie:

Seniorendienst, Seniorenhuis
Begijnhofdries 33, 9000 Gent
Tel.: 09 269 60 70
Fax: 09 269 60 99
E-mail:
senioren@gent.be
Openingsuren:
maandag van 9:00 tot 13:00 uur

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...