9 november 2010

Vlaanderen zoekt opnieuw zijn schoonste boerin

Vlaanderen telt 25.000 boerinnen en tuiniersters die zelden op de voorgrond treden maar eigenlijk de spil zijn van vele landbouwgezinnen. Deze vrouwen zijn meer dan ooit zelfstandig en bijdetijds. Op 15 januari is het hun beurt om te laten zien aan Vlaanderen wat ze in hun mars hebben! Na Kathleen Baeteman en Hilde De Sutter is het tijd voor Ilse Van Havere om de fakkel door te geven aan een waardige opvolgster. Tien kandidaten strijden binnenkort om de titel Schoonste Boerin van Vlaanderen. De finale verkiezingsavond is gepland op zaterdag 15 januari 2011 tijdens Agriflanders in Gent, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen. Schone boerinnen genoeg, maar zijn ze allemaal even spontaan en assertief en hebben ze allemaal evenveel lef, branie, présence en gezond boerinnenverstand ? Tenslotte wordt de Schoonste Boerin dé ambassadrice van de huidige Vlaamse land- en tuinbouw en wordt er van haar een weldoordachte kijk op de sector verwacht. De verkiezing is toe aan haar vierde editie. Ook dit jaar is de hoofdprijs GEEN blitse sportcar… maar wel een hoogtechnologische tractor waarmee de winnares een jaar lang naar hartenlust kan wroeten. Bovendien ontvlucht de Schoonste Boerin samen met haar eerste en tweede eredame nadien nog even de boerderij voor een exclusieve fotoshoot op een exotische locatie.

De verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen werd voor de eerste keer georganiseerd in 2002. Boerinnen en tuiniersters zijn eigentijdse vrouwen die heel goed weten wat ze willen en die met de beide voeten in het leven staan. Dames die van aanpakken weten. Tijd om komaf maken met allerlei valse schoonheidsidealen. Echte schoonheid, daarover gaat het. We gaan op zoek naar pure vrouwen, naar van gezondheid blakende dames. Deze wedstrijd verschilt grondig van de traditionele missverkiezingen: er zijn dan ook geen badpakkenspecials, en evenmin moeten dames ingestudeerde acts op het podium brengen. Elke boerin of boerendochter uit Vlaanderen kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuinderdochters zijn welkom. Leeftijd speelt geen rol. Op echte schoonheid staat immers geen leeftijd! Kandidates dienen wel minstens 18 te zijn. Voorwaarde om deel te nemen is dat ze actief zijn (voltijds of deeltijds) op hun bedrijf.

Lieven Hérie van Field Communications: “ Boerinnen of tuiniersters die hun mannetje kunnen staan en geen uitdagingen uit de weg gaan, sturen 2 recente foto’s en een motivatiebrief naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen 2011, Sint-Annadreef 68B, 1020 Brussel. Uiteraard kan dit ook via e-mail: info@field.be . We verwachten ook meer gedetailleerde informatie over het bedrijf waar ze werkzaam zijn en over de taken ze daar vervullen”. Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 december. Nadien selecteert een vakkundige jury uit de inschrijvingen 10 kandidaten.

Guido Van Peeterssen

Lees ook: http://archief-voorjaar-2007.blogspot.com/schoonste-boerin

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...