9 oktober 2010

Zesde mobiliteitscampagne bedrijventerrein Drongen I opnieuw een succes

Industriepark Drongen 06Om het duurzaam woon-werkverkeer bij bedrijven en werknemers aan te moedigen organiseert de Stad Gent samen met de bedrijvenvereniging Drongen I vzw en studiebureau Traject jaarlijks een sensibiliseringscampagne. Op vrijdag 30 april werd met een gratis fietsontbijt het startschot gegeven van de mobiliteitscampagne 2010. En dat om de werknemers te stimuleren om tijdens de zomermaanden met de fiets naar het werk te komen. Fietsers die hun kilometers registreerden maakten kans op een fiets of andere mooie prijs. Schepen Martine De Regge: “Gent werkt via het Fitsplan Gent al jaren aan een integraal fietsnetwerk dat werknemers de gelegenheid biedt om naar gebieden te fietsen die onvoldoende comfort of veiligheid bieden. Maar ook met het Europese Civitasplan werken we aan een 20 puntenplan waar duurzame mobiliteit een leidraad is”.

In het voorjaar werd een eerste actie georganiseerd om de werknemers aan te moedigen hun fiets van stal te halen om naar het werk te pendelen. In de najaarscampagne werden naast de fiets ook de andere duurzame vervoerswijzen in de kijker gezet. Zo kregen de gebruikers van de Max Mobiel-shuttle tussen station Gent-Sint-Pieters en Industriepark Drongen I op een ochtend het gezelschap van Marino Punk. Schepen Mathias De Clercq: “5 jaar geleden werd hier op Drongen gestart met het project duurzame bedrijventerrein. Gent heeft de ambitie om economische ontwikkeling hand in hand te laten gaan met aandacht voor mens en milieu. Om bestaande bedrijventerreinen op een duurzame manier in te herinrichten werd het bedrijventerreinmanagement ingevoerd. Ook hier werd een bedrijvenvereniging opgericht die de wensen van de bedrijven bundelt en naar oplossingen zoekt. Zo kan er ook naar het stadsbestuur en de Dienst Economie snel en efficiënt gewerkt worden”.

De prijsuitreiking en evaluatie van de Mobiliteitsweken vond plaats op 7 oktober in de gebouwen van RAD-Gemo in de Landegemstraat 4. De prijsuitreiking zelf gebeurt door Mathias De Clercq, eerste schepen en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand en Martine De Regge, schepen van Openbare Werken en Mobiliteit. Beide schepenen waren tevreden de inspanningen te mogen belonen met een aantal mooie prijzen. Er werden tientallen prijzen verdeeld, met als hoofdprijs een fiets. Die fiets werd gewonnen door Boelaert Yves van Securex. Hij was in zijn nopjes met deze mooie fiets, en aangezien hij maar op een paar minuutjes afstand van zijn werk woont zou de fiets zeker van pas komen. Het bedrijf Roxtec dat de meeste inspanningen leverde in het kader van duurzame mobiliteit kreeg de wisselbeker ‘Mobiel Bedrijf Drongen I’.

Guido Van Peeterssen.

Labels: , , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...