4 oktober 2010

Gouverneur Denys vecht tegen kanker.

Gouverneur van Oost-Vlaanderen André Denys lijdt aan kanker. Dat kwam aan het licht bij een grondig onderzoek in het UZ Gent. Daar werd gouverneur Denys vorige week opgenomen met een klaplong. In de komende weken zal verder onderzocht worden over welk type het gaat en welke behandeling zal worden toegepast. Zijn medewerkers zullen hem de hele maand oktober vervangen. De gouverneur is erg gemotiveerd om de ziekte te overwinnen. Hij is van oordeel dat zijn algemene fysieke conditie en de snelle vaststelling van de kanker hem hierbij kunnen helpen. In de volgende weken zullen prioritair verdere onderzoeken worden uitgevoerd en behandelingsmethodes opgestart.

Tijdens de ganse maand oktober zal hij vervangen worden door een team van medewerkers. Walter Dejaegher, arrondissementscommissaris, wordt waarnemend gouverneur voor de federale en Vlaamse taken. Luc Bauwens, veiligheidsdirecteur, is het aanspreekpunt in geval van rampen. Alexander Vercamer, eerste gedeputeerde, zal de deputatie voorzitten terwijl de zes gedeputeerden de specifieke projecten en vertegenwoordigingen van de gouverneur continueren. Björn Heirbrant, kabinetschef, coördineert het geheel.

Nog niet zo lang geleden toonde Gouverneur Denys dat hij een groot hart heeft. Samen met de Gentse schepen van Burgerzaken Catharina Segers klikte hij begin mei de fietsschoenen in de pedalen voor een fietstocht van 250 km. Als een kwiek provincie Oost-Vlaanderen Team steunen ze daarmee Kom op tegen Kanker. De gouverneur heeft een bijzondere reden. Zijn secretaresse Christine Vandefackere heeft borstkanker. André Denys: "Een paar maanden geleden vertelde Christine mij daarover. Op een dag kwam ze binnen met een sjaal op het hoofd. Ze vroeg met pretlichtjes in de ogen of er geen sjaaltjesverbod was op de provincie, verwijzend naar de hoofddoekenaffaire". We wensen gouverneur Denys een succesvolle strijd tegen deze kwaadaardige ziekte.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...