10 oktober 2010

Gents kortfilmtalent verovert Gent Sint-Pieters.

De luifel van het station van Gent Sint-Pieters doet op 14 oktober voor één avond dienst als cinemazaal. In samenwerking met de NMBS Holding gaat er een gratis vertoning van kortfilms door. Die films gaan ook op het Filmfestival Gent in première en hebben een onmiskenbare link met de stad Gent en zijn inwoners. Iedereen is welkom!

De eerste kortfilm die wordt vertoond is meteen ook de meest swingende, Dansen met Travolta van Lenny Van Wesemael. Zij trommelde de hele Gentse bevolking met danskriebels op om te figureren in haar dansfilm. Hoofdrolspelers Laura Vanborm en Arend Pinoy hebben wel ervaring als professionele dansers en schitteren in deze feel-good kortfilm.

De Volgende en Badpakje 46 zijn van respectievelijk Barbara Raedschelders en Wannes Destoop. Beide jonge regisseurs zijn studenten aan de Gentse filmschool KASK – Hogeschool Gent. De eerste vertelt in prachtige animatiestijl het verhaal van het gevreesde bezoek aan het PMS. In Badpakje 46 duiken Johan Heldenbergh en Wim Opbrouck op en wordt de muziek verzorgd door de jonge Gentse beloften van Amatorski.

Venus vs. Me is dan weer de laatste kortfilm van Nathalie Teirlinck, de veelvuldig gelauwerde jonge regisseur. Zo won ze met haar vorige twee kortfilms telkens de ACE-Prijs voor Beste Vlaamse Studentenkortfilm op het Filmfestival Gent. Met Venus vs. Me dingt ze nu zelfs mee naar de prijs voor de European Film Award for Best Short die in december in Estland wordt uitgereikt.

Vier kortfilms, vier pareltjes van jong talent en een unieke kans om talent uit Gent aan het werk te zien! Op 14 oktober vanaf 19.30 uur. Link: www.filmfestival.be

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...