15 september 2011

Cultuurmarkt Gent: een b(l)oeiend socio-cultureel veld vol vrijwilligers

Cultuurmarkt 2010-06Ook dit jaar wordt op zaterdag 17 september de Gentse cultuurmarkt georganiseerd. Het zal alweer een bont patchwork zijn, maar liefst 130 culturele verenigingen zullen die dag de Kouter op’fleuren’. Dit jaar staan de socio-culturele organisaties in de kijker, en zij staan dan ook gecentraliseerd voor de kiosk. 2011 is eveneens het jaar van de vrijwilliger en daarom zullen vele verengingen dit luik van hun werking in de verf zetten. Onze centrale gast is dan ook de Vrijwilligersacademie Oost-Vlaanderen, die samen met Vorming-Plus Gent-Eeklo een vormingsaanbod op maat uitgedokterd hebben voor de vrijwilliger die zijn of haar competenties wil aanscherpen. Daarnaast vind je voor elk wat wils qua cultureel aanbod, gaande van de professionele kunstenhuizen tot musea, academies, theatergezelschappen….

Ga zeker een eendje vangen in het viskraam waar de Vooruit, concertzaal de Handelsbeurs, de Vlaamse Opera en het muziekcentrum De Bijloke hun nieuw seizoen voorstellen in een heus eendjes’kraam’…Ook kinderen zijn toegelaten! Er zijn ook tal van verenigingen met een aanbod op kindermaat! Vzw Free-Time palmt dit jaar de kiosk in en verwelkomt de kinderen daar met een knutselactiviteit, en ook is er een woonwagen/cinema waar een kinderprogramma speelt.

Een leerrijke uitstap dus, voor iedereen en gratis toegankelijk! De cultuurmarkt gaat door op de Kouter, en is open vanaf 13u30! Kom je ecologisch verantwoorde papieren zak halen bij de stand van het Uitbureau en vul deze met Gentse cultuur! Een organisatie van Uitbureau Gent, in samenwerking met de Stad Gent
www.uitbureau.be

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...