23 januari 2011

Ledeberg kiest Prins Karnaval op 19 februari

PK Karnaval Ledeberg 2011 (09) Afgelopen zaterdag presenteerden het Organisatiecomité en de Ledebergse karnavalgroepen twee kandidaat-prinsen voor de komende Prins Karnaval verkiezing. De kandidaten voor de Ledebergse prinsentitel zijn Bruintje, die als deelnemer van de Karnavalgroep Dutsenclub naar voor wordt geschoven, en Casper, die voor Karnavalgroep BTLK (Boterlekkers) in het strijdperk treedt. Het belooft een spannende verkiezing te worden want de 2 kandidaten en de ondersteunende verenigingen zijn echt aan elkaar gewaagd. Het is onmogelijk om van een uitgesproken favoriet te spreken. Beide kandidaten voeren al maanden een uitgebreide campagne waar men in Ledeberg zeker niet kon naast kijken. Ze organiseren tal van activiteiten om hun kandidatuur kracht bij te zetten. Zowel Casper als Bruintje kunnen makkelijk verder helpen bouwen aan het Ledebergse karnaval want ze zijn allebei professioneel actief in de bouwsector. Merkwaardig is wel dat beiden zich weinig of niet laten verleiden tot de geneugten van de alcoholische dranken.

Bruintje (Rudy Tiberghien) is iemand die, via familiale banden en een voetbalhobby, bij het karnaval betrokken raakte en daar heel veel plezier in vindt. Hij telt 52 lentes en verdient zijn dagelijks brood als metser.

Casper (Luc Wesemael) is ietsje jonger dan zijn tegenkandidaat. Hij is 45 jaar en komt aan de kost als dakwerker. Hij feest zeer graag in het gezelschap van Ledebergse karnavalisten.

De Ledebergse prinsverkiezing belooft een spannende, maar vooral een leuke strijd te worden. Wie de Ledebergse titel wil veroveren moet wel over goede papieren beschikken want in karnavalmiddens wordt deze verkiezing als één van de zwaarste uit de regio beschreven. De kandidaten moeten 4 soorten proeven afleggen: de presentatieproef, de kennisproef, de behendigheidsproeven en de showproef. De resultaten van de proeven, een deskundige jury en het publiek zullen bepalen aan wie de hoogste Ledebergse karnavalseer toekomt. De nieuwe Prins mag bovendien het voortouw nemen op de 26ste Ledebergse karnavalstoet die op zaterdag 19 maart onder het motto “NIE PLEUJE !”, door de straten van de deelgemeente trekt. Hij zal ook de talrijke Ledebergse karnavalisten door de vierdaagse Ledebergse karnavalgekte (18 maart tot en met 21 maart 2011) loodsen.

Door de renovatiewerken aan de feestzaal van het Dienstencentrum Ledeberg en door het feit dat er weinig vooruitgang in dit dossier blijkt te zitten moet Karnaval Ledeberg noodgedwongen uitwijken naar de polyvalente zaal van het Dienstencentrum Gentbrugge. De zestiende Prinsverkiezing heeft daarom plaats in de feestzaal van het Dienstencentrum aan de Braemkasteelstraat. Afspraak op zaterdag 19 februari om 20u stipt. De reservatiekaarten (6 EUR), die toegang geven tot de verkiezing en die meteen ook recht geven op een stem voor de prinsverkiezing zijn enkel verkrijgbaar bij de kandidaten en hun teams. De voorraad is echter zo goed als volledig uitverkocht! Wie er nog wil bij zijn kan eventueel de avond zelf zijn kans wagen maar loopt heel veel kans niet te kunnen toegelaten worden in verband met de maximum zaalbezetting. Kaarten die recht geven op een stem worden die avond niet meer aangeboden. Link: www.karnavalledeberg.be

Guido Van Peeterssen.

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...