18 januari 2011

INTRO VZW zet 2011 in met veel meer dan goede voornemens alleen

Het jaar 2011 is intussen al een paar weken oud. Goede voornemens zijn genomen, sommigen misschien al gesneuveld. Dat van INTRO VZW houdt echter als een dijk stand: mensen met een handicap het hele jaar door toegankelijke evenementen bezorgen. De afgelopen maanden waren de Intro assistenten, goed ingepakt tegen de koude en/of natte winterweer, vaak te zien op de veldritten in Vlaanderen. Zo kon je ze ondermeer spotten op de Koppenbergcross, de wereldbeker veldrijden in Koksijde, de Vlaamse Druivenveldrit, de Fidea Scheldecross Antwerpen, de Superprestige Diegem, de wereldbeker in Zolder, de GP Sven Nys, de Fidea Cyclocross Tervuren en het Belgisch Kampioenschap in Antwerpen. Ter plaatse stonden ze klaar om mensen met een handicap op te vangen en hen een aangename sportnamiddag te bezorgen. Al waren de renners niet altijd herkenbaar meer, er werd goed gesupporterd! Maar Intro is de komende maanden ook aanwezig op de Superprestige in Middelkerke, op de Grote Prijs Stad Eeklo en op de GVA sluitingscross Oostmalle. Wil je gebruik maken van de faciliteiten voor mensen met een handicap, neem dan even contact op met Pieter, tel: 0497/43 97 37.  

Op zondag 6 maart trekt de Aalsterse Carnavalstoet, intussen uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, opnieuw door de straten. Ook dit jaar voorziet de stad een speciaal overdekt platform waar personen met een handicap ongehinderd de stoet kunnen volgen. Het rolstoelpodium staat op het Statieplein. Zo een 30 rolstoelgebruikers, telkens met 1 begeleider, kunnen er plaatsnemen. In de buurt zal toegankelijk sanitair voorzien worden. Vanaf 12u30 staan Intro assistenten klaar om een handje te helpen waar nodig. De stoet passeert van ongeveer 13u30 tot 18uur. Plaatsen zijn gratis en beperkt, dus inschrijven is verplicht. Wie graag van deze faciliteiten gebruik maakt, neemt best contact op met de dienst Stadspromotie, mevrouw Martine D’Hooghe: (martine.dhooge@aalst.be), tel: 053 73 22 47. Je krijgt het ticket dan toegestuurd. Je kunt ook op de dienst Stadspromotie zelf langs komen om het ticket af te halen: Onthaalcomplex, Keizersplein 21b 9300 Aalst. Opgelet: rolstoelgebruikers krijgen voorrang! Voor meer info kan je terecht bij Jelle, tel: 0473/77 06 17.

De ticketverkoop van Rock Werchter is intussen van start gegaan. Daarom lijkt het ons niet slecht even aandacht te besteden aan enkele veranderingen voor mensen met een beperking. Alle faciliteiten die er de voorbije jaren waren (voorbehouden parking, camping, sanitair, verzorgingstent, assistentie, rolstoelpodia, ringleiding) zullen er dit jaar ook zijn. Anders dan andere jaren is het absoluut noodzakelijk dat je vooraf contact met Intro vzw opneemt in verband met voorbehouden parking en aangepaste camping. Dit komt doordat de beschikbare oppervlakte aan de limiet zit. Per persoon met een handicap kan er, zonder uitzondering, maximum 1 doorlaatbewijs voor een voertuig opgestuurd worden en kunnen er maximum 4 vrienden mee, uiteraard ook in het bezit van een ticket. Een en ander kan je nalezen op de website van Rock Werchter en binnenkort op de website van Intro. Voor vragen hierover kan je steeds contact opnemen met Pieter , tel: 0497/43 97 37. Link: http://www.intro-events.be/

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...