6 december 2010

Gent is Warmste Winterstad.

Een nieuwe campagne promoot Gent onder de titel ‘De warmste winter: beleef hem in Gent’. Want in Gent is er de komende maanden heel wat te beleven. Het fonkelende feestprogramma is te vinden op de website www.warmstewinter.be en ook in een gloednieuw stadsplan. Dat plan wordt verspreid via de Gentse handelaars, de Dienst Toerisme, de Stadswinkel en als krantje in 60.000 Gentse brievenbussen.

De kerstmarkt op het Sint-Baafsplein blijft het kloppende hart van de Gentse eindejaarsdagen. Originele kerstcadeautjes, live bands, internationale kinderkoren, hartige hapjes en drankjes: u vindt het er allemaal. Kinderen kunnen hun hart ophalen op de kermis op de nabije Korenmarkt. En op woensdagnamiddag kunnen ze zich op de kerstmarkt laten schminken in hun favoriete diertje. De kerstmarkt wordt gehouden van vrijdag 10 tot donderdag 30 december van 13 tot 21 uur, op zaterdag en zondag van 11 tot 21 uur, op vrijdag 24 december van 11 tot 16 uur en vanaf zaterdag 25 december gesloten om 19 uur.

Op zondagen 12, 19 en 26 december zetten heel wat Gentse winkels de deuren open, zo kunt u shoppen in het grootste winkelwandelgebied van het land. Tijdens de koopzondagen en op zaterdagen 11 en 18 december is het overigens extra leuk in Gent. Fanfares, muziekgroepen, straattheater, goochelaars en zo meer zorgen voor niet te missen gezelligheid. Vervolgens kunt u van maandag 3 tot maandag 31 januari 2011 op koopjesjacht in de solden.

Op het Sint-Pietersplein vindt zes weken lang Winterdroom plaats. Het gaat om een uniek eindejaarsgebeuren met een megagrote ijspiste (900 m²), een winterfoor met reuzenrad, een winterdorp en een theaterfestival vol comedy en leuke voorstellingen voor jong en oud. Elke dag van 10 tot 23 uur, op vrijdag en zaterdag tot 1 uur. Meer info op de website www.winterdroom.be

Om een vlotte verbinding te verzekeren tussen Winterdroom op het Sint-Pietersplein en de kerstmarkt op het Sint-Baafsplein rijdt een gratis pendeltreintje tussen de twee pleinen van maandag 3 december 2010 tot en met zondag 16 januari 2011, op vrijdag van 16 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 12 tot 22 uur. Dit om het half uur en met een tussenhalte op het Woodrow Wilsonplein. Het treintje rijdt ’s avonds niet op vrijdag 24 en 31 december en helemaal niet op zaterdag 25 en vrijdag 31 december.

Een twintigtal nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars en lichtontwerpers leiden het publiek door de stad met licht, verlichting en lichtkunst. Gedurende 3 avonden kan men van 18 tot 1 uur genieten van een lichtwandeling worden gemaakt langs een 5 km lang parcours door het centrum van Gent. Van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 januari 2011. En: geen nieuw jaar zonder een spetterend vuurwerk. Op vrijdag 31 december, stipt om middernacht, is er een hoogtevuurwerk aan de Portus Ganda. De publiekszone strekt zich uit over de Veerkaai aan het zwembad Van Eyck.

Ook de verschillende Gentse cultuurhuizen zetten deze winter hun beste beentje voor. Er zijn tal van concerten van klassiek repertoire tot zingende kerstmannen. Er is ook een ruim aanbod aan theater- en dansvoorstellingen en met themawandelingen met gidsen kan men het historische én het Gent van nu (her)ontdekken. Ook in de Gentse musea lopen tijdens de winterperiode spraakmakende tentoonstellingen. De tentoonstelling ‘Gekleurd verleden, familie in oorlog’ in Kunsthal Sint-Pietersabdij zoomt in op de Tweede Wereldoorlog, waarbij de geschiedenis van de wereldoorlog wordt benaderd vanuit de gekleurde verhalen van mensen. Het SMAK en het MSK slaan de handen in elkaar met een tentoonstelling van internationaal niveau ‘Hareng Saur: Ensor en de hedendaagse kunst’. En in het nagelnieuwe Stadsmuseum STAM onderzoekt de tentoonstelling ‘Belichte Stad’ hoe het licht en het ontbreken ervan de ontwikkeling van de stad en het stadsleven beïnvloeden.

Meer info en een overzicht van alle activiteiten op de websites www.warmstewinter.be en www.visitgent.be.

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...