22 oktober 2010

Magistraal John Barry eerbetoon in Gentse Kuipke


John Barry 05Het Gentse Kuipke was gisterenavond het trefpunt voor een uniek eerbetoon aan de legendarische componist John Barry. Het Brussels Philharmonic (het Vlaams Radio Orkest), onder leiding van Nicholas Dodd, bracht een overzicht van zijn oeuvre en speelde suites uit onder andere Goldfinger, Mary Queen Of Scots, Out Of Africa, Dances With Wolves en Midnight Cowboy. John Barry zelf kon door een vliegverbod van de dokter niet aanwezig zijn, maar was dankzij een hartelijke videoboodschap toch van de partij. Het was David Arnold, die zowat een leerling van John Barry is, die de Lifetime Achievement Award uit handen van Dirk Brossé ontving.

Het concert bestond uit twee delen en werd, zoals gebruikelijk, begeleid door filmbeelden op groot scherm.In het eerste deel startte met Goldfinger en evolueerde naar een climax met ‘Midnight Cowboy’ en een ‘Dances With Wolves Suite’. Het tweede deel startte met met ‘Born Free’ en ‘Octopussy’ om via een aantal fel gesmaakte nummers te eindigen met ‘The James Bond Suite’. De klank was goed in het Kuipke en het Brussels Philharmonic vond de juiste toon. Maar het Kuipke is zeker geen bioscoopzaal. Er was te veel licht en er zaten te veel pauzes tussen de soms erg korte fragmenten.

Met het John Barry concert zet het Filmfestival Gent de traditie voort om waardevolle en veelvuldig bekroonde filmmuziek live op te voeren voor een groot publiek. Tot John Barry’s voorgangers behoren componisten als Hans Zimmer, Howard Shore, Ennio Morricone en John Williams. Het concert werd opgenomen in HD en zelfs in 3D. Beide concerten worden door Belgacom TV in de aanvraagcatalogus vanaf 15 november aangeboden. Link: www.filmfestival.be

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...