18 augustus 2010

Kris Peeters stelt Geert Hoste Vulkaan voor

Vandaag gaf Vlaams minister-president Kris Peeters het startschot voor de theatertour ‘Geert Hoste Vulkaan’. In deze nieuwe conference laat de cabaretier de gebeurtenissen van 2010 exploderen. Als lava trekken zijn gloeiend hete oneliners door het landschap van Kerk, Kapitaal en Koningshuis. Geert Hoste treedt dit jaar op in Antwerpen (Stadsschouwburg), Gent (Capitole), Hasselt (Grenslandhallen) en Oostende (Kursaal). Het is intussen een traditie geworden: de Vlaamse cabaretier sluit zijn theatertour af in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel. Daar vinden ook de televisieopnames plaats.

Geert Hoste liet zich eens te meer inspireren door de actualiteit. 2010 zat dan ook boordevol vuurwerk, van de pedo-bisschop tot de outing van Bart Kaëll. De verkiezingsoverwinning van NV-A, de witte konijnen, de Europese dweil, het duo De Wever-Di Rupo, huiszoekingen, seks op het werk, putjes in het wegdek, Nespresso, trappist van Westvleteren en ministers op krukken... stof genoeg. Geert Hoste: “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er voor het einde van het jaar niets ernstigs gebeurt met Koningin Fabiola, anders duurt mijn conference een halve dag.” Ieder jaar waarschuwt de cabaretier de vrouw en kinderen van zijn onderwerpen. Dit jaar klinkt dat als volgt: “Het is beter dat de vrouw en kinderen van bisschop Van Gheluwe niet naar de voorstelling komen”.

Meer dan 20 jaar legt Geert Hoste een vruchtbare en komische aslaag op de smeulende actualiteit. Hij brengt politieke satire en humor over feiten en geruchten. Met ruim 70.000 theatertoeschouwers en 1,7 miljoen televisiekijkers wordt zijn impact steeds groter. Hij wordt algemeen beschouwd als de grondlegger van de Vlaamse stand-up comedy. 2010 was een bijzonder gevuld jaar voor Geert Hoste. In januari werd hij door de premier gevraagd om alle ministers en topambtenaren aan het lachen te brengen tijdens een exclusieve voorstelling op Hertoginnedal. Hij speelde een hoofdrol in de musical 'Chicago'. Op 13 juni gaf hij de eerste twitterconference. Tussendoor schreef hij ook nog een boek dat binnenkort verschijnt en werkte hij aan een nieuwe tv-reeks voor Eén: 'Geert Hoste en het Jaar van de Tijger'. Verder zet hij zich in voor Amnesty International en Vogelbescherming Vlaanderen. De theatertour van Geert Hoste loopt van begin november tot eind december. De officiële ticketverkoop start op 1 september, maar de beste theaterzitjes (Star seats) kunnen nu al besteld worden aan 50 euro (+ reservatiekosten) via het nummer 070 223 221. Groepen en bedrijven kunnen voor reservaties terecht via info@geerthoste.be of website www.geerthoste.be

Omdat de voorstellingen steeds zeer snel zijn uitverkocht, wordt op 26, 27, 28 en 29 augustus een voorverkoop georganiseerd in de theaters in Hasselt, Gent, Antwerpen en Oostende. De prijs per ticket bedraagt 30 euro. Tijdens de voorverkoop hoeven er geen reservatie- en verzendingskosten te worden betaald. Dit is dus een besparing van 3,50 euro per ticket. Bovendien krijgen in iedere stad de eerste 200 kopers een exclusief Geert Hoste T-shirt cadeau. De officiële ticketverkoop start op 1 september. Vanaf dan kan men reserveren via het nummer 070 25 20 20, www.sherpa.be , of in de theaters waar Geert Hoste zal optreden. De ticketprijs bedraagt 30 euro + reservatiekosten.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...