29 augustus 2010

Boekenbeurs 2010 uit de startblokken op Cultuurmarkt

affiche_boek Vandaag onthult Boek.be op de Cultuurmarkt de affiche van de 74ste Boekenbeurs. Die is dit jaar van de hand van Pieter de Poortere, bekend van de populaire tekstloze strip Boerke. De Poortere studeerde illustratie aan de Sint-Lucas Hogeschool in Gent. Zijn eerste album Boerke was een van de opvallendste debuutalbums van 2001. Daarnaast volgden De zichtbare man en andere verhalen, een bundeling gags die eerder in Humo verschenen, de comic KAK en Joe de Eskimo. Intussen zijn er al 6 albums van Boerke en verschijnen de boeken ook in Frankrijk bij uitgeverij Glénat. Sinds 2007 verschijnt er wekelijks een Boerke in Focus Knack. Voor de Boekenbeurs tekende Pieter een affiche die wemelt van de boekenliefhebbers – en wie goed kijkt ontdekt ongetwijfeld heel wat bekende literaire en boekgerelateerde figuren.

De Boekenbeurs, die dit jaar samenvalt met de herfstvakantie, pakt uit met een uitgebreid auteursprogramma op de Boekenverdieping en een nieuw creatief programma voor de basisschool. Wie meespeelt met de online wedstrijd kan nu al toegangstickets winnen voor de Boekenbeurs! Op de Boekenverdieping van de Boekenbeurs geniet je van een uitgebreid auteursprogramma. In de zalen op de 1ste en 2de verdieping van antwerp expo worden talloze binnen- en buitenlandse auteurs geïnterviewd over hun nieuwste werk of ze discussiëren er over hete hangijzers. Leer je favoriete auteur beter kennen of verdiep je in boeiende nieuwe boeken. Wat we zeker weten is dat twee befaamde Amerikaanse ‘spannende’ auteurs aanwezig zullen zijn: Donna Leon, de gevierde misdaadauteur met een zwak voor Venetië, en Scott Turow, de grondlegger van de legal thriller. Ook de Britse Pulitzer Prize winnaar Michael Cunningham heeft zijn komst al bevestigd.

Gewoontegetrouw worden er verschillende prijzen op de Boekenbeurs uitgereikt, waaronder de Debuutprijs. Kinderen worden extra in de watten gelegd met het Kidz-programma: iedere dag is er voor alle leeftijden wel iets te beleven, gaande van voorleessessies tot actieve workshops. Op 5 themadagen worden verschillende programmapunten rond één onderwerp gebundeld. Naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie zoomt themadag Euh…ropa! in op de betekenis en impact van de EU in ons leven. Vrouwen krijgen hun eigen Madammendag met niet alleen pikante verhalen, liefde en lust en de prins op het witte paard, maar ook doeltreffende tips tegen de stress en voor puur en gezond leven. (i.s.m. de Madammen van Radio 2). Tijdens Boekenstebuiten (za 6 nov) heersen de 14-plussers over de Boekenbeurs, met een Twilight-fandag, toffe games, sneak previews en BV scouts. Dans mee op de popup parties of leer tekenen in een coole stripworkshop. En wie weet wint jouw filmpje de eerste Freedom of Speech Award (zie p. 3)! It’s a Man’s World is een dag met een hoog testosterongehalte over alles wat mannen drijft. Voetbal, wielrennen, snelle auto’s en technologie spelen de hoofdrol. Voeg daar nog een scheut wijn, whisky en muziek bij, en het feest kan beginnen! Uit de kunst belicht belangrijke kunstperiodes, zet topkunstenaars in de kijker en laat je onvermoede dubbeltalenten ontdekken. Voor kinderen met artistiek talent zijn er creatieve workshops.

De Boekenbeurswebsite kreeg een nieuw kleedje en gaat op 29 augustus online met de eerste praktische informatie, de lijst met de deelnemende standhouders, de eerste info over het programma van de Boekenverdieping en de puzzelwedstrijd. Wie zich op de website registreert, krijgt via de nieuwsbrief de laatste nieuwtjes over de Boekenbeurs in de bus en kan meedoen aan alle wedstrijden. Kriebelt het nu al om naar de Boekenbeurs te gaan? Waag dan je kans en speel mee met de online puzzelwedstrijd (gebaseerd op de affiche) waarmee je gratis toegangstickets voor de Boekenbeurs kunt winnen. Speel mee op www.boekenbeurs.be.

Praktische informatie Boekenbeurs 2010

Zondag 31 oktober t/m donderdag 11 november 2010, antwerp expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen
Iedere dag open van 10u tot 18u; op 4 en 9 november open tot 22u (nocturnes).
Toegang: € 8 / € 6 / € 4 / gratis voor kinderen t.e.m. 11 jaar
Voordelige combitickets:
- NMBS B-Dagtrip (treinreis H/T + traject H/T bus/tram + toegang tot Boekenbeurs)
- De Lijn combibiljet (traject H/T bus/tram + toegang tot Boekenbeurs)
- Wie tickets koopt voor de Fantasia Muisical met Geronimo Stilton in Antwerpen, krijgt er gratis een toegangsvoucher voor de Boekenbeurs bij!
Alle info op www.boekenbeurs.be

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...