28 augustus 2010

Wegwijs in een doolhof van woonpremies

Gent is een leuke stad, of het nu is om er te wonen, te genieten of te werken. Maar voor wie er woont of verblijft, het belangrijkste is dat alles in orde is. Maar daar hangt een prijskaartje aan, want een woning verbeteren kost handenvol geld. Gelukkig zijn er heel wat premies, jammer genoeg is de zoektocht naar de juiste premie al even moeilijk als de zoektocht naar een goede aannemer. Daarom verscheen het boekje ‘Woonpremies in Gent’. Hierin bundelt de Stad Gent alles over premies, tegemoetkomingen, belastingverminderingen en gratis advies om een Gentse woning kwaliteitsvol, veilig, comfortabel en energiezuinig te maken. In het boekje vindt men alle premies voor elk type van werken en een overzichtelijke tekening laat in één oogopslag zien waarvoor men een premie kan aanvragen. Men kan er de verschillende voorwaarden snel in terug vinden en men komt ook te weten tot wie men zich kan richten. ‘Woonpremies in Gent’ is dus een aanrader voor iedereen die verbouwingsplannen heeft.

Zowel de Stad Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse en federale overheid als Eandis verstrekken premies aan personen die werken aan hun woning uitvoeren. Niet alleen zijn de premieverstrekkers zeer divers, maar ook gelden per woonpremie andere procedures en voorwaarden. Daarom is het niet eenvoudig om alle informatie te verzamelen om dus zo optimaal mogelijk van alle bestaande premies te kunnen genieten. De Stad Gent heeft daarom alle woonpremies waarvoor Gentenaars in aanmerking komen verzameld in een overzichtelijke brochure.

In het boekje staat een overzichtelijke tekening van een huis waarop alle mogelijke werken zijn aangeduid. Op de pagina daarnaast staat duidelijk uitgelegd waarvoor men een premie kan krijgen. Elke premie wordt uitvoerig toegelicht en alle basisvoorwaarden en bedragen worden opgesomd, net zoals alle nodige contactgegevens. Via een systeem van icoontjes is het in één oogopslag duidelijk over welk soort werken het gaat. De brochure kan worden afgehaald bij de Dienst Wonen in het Administratief Centrum Zuid. Men kan ook terecht in één van de woonwinkels, die te vinden zijn in verschillende buurtcentra of welzijnsbureaus. Geïnteresseerden kunnen ook steeds uitleg krijgen bij de verschillende premies of hulp krijgen met de premieaanvraag.

Bel voor meer informatie naar Gentinfo op 09 210 10 10 (maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur), mail naar wonen@gent.be of surf naar www.gent.be/woonpremies.

Informatie: Dienst Wonen, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent
Tel.: 09 266 76 40 wooninformatie en -advies
Tel.: 09 266 76 44 premies of tussenkomsten
Fax: 09 266 76 69. E-mail: wonen@gent.be

Labels:

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...