12 juni 2010

Heraangelegde Korenmarkt feest

Zaterdag 19 juni wordt de Gentse Korenmarkt feestelijk geopend. Vanaf 11 uur is iedereen welkom voor een drankje, toespraken, straattheater, kinderanimatie, infostands, wandelingen en een film in openlucht. Wie die zaterdag een kassaticket uit een winkel of horecazaak uit Gent van minstens 10 euro voorlegt voor een besteding gemaakt dezelfde dag ontvangt aan de Gent Verwent stand op de Korenmarkt, een prachtige, herbruikbare shoppingtas. In duizend tassen zitten bovendien nog eens extra waardebonnen verstopt. Bovendien organiseren de handelaren en dekenijen allerlei activiteiten in de maand juni. Het ziet ernaar uit dat er in juni heel wat te beleven valt op en rond de Korenmarkt.

Programma
11 tot 20 uur: straattheater en kinderanimatie
11.30 uur: toespraken en drankje
12 tot 18 uur: infostands van KoBra, toekomstsimulaties van KoBra in 3D, het OOG (Ondersteuningspunt Ondernemers Gent) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in winkelcentrum Post Plaza
14 en 15.30 uur: Korenmarkt in een historisch perspectief: wandelingen o.l.v. de Dienst Stadsarcheologie. Vertrek aan Post Plaza
22.30 uur: filmklassieker in openlucht

Het weekend van 24-27 juni organiseren de dekenijen van de Veldstraat, de Korenmarkt, Hoogpoort en de Lange Munt hun jaarlijkse braderie. Zaterdag 26 en zondag 27 juni is er Montmartre op de Korenmarkt, een gezellige namiddag met kunstenaars, portretschilders, Franse muziek, een brocantemarkt en een champagne- en oesterbar. Telkens van 10 tot 15 uur. Een organisatie van ‘aandachtaandacht’ in samenspraak met de dekenij Korenmarkt.

Meer info over het programma van ‘Korenmarkt feest’ en de festiviteiten in juni? Surf naar de website www.gent.be/kobra of www.gentverwent.be, mail naar kobra@gent.be of bel Gentinfo tel. 09 210 10 10 (van maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur.

Labels: , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...