20 juni 2010

Feest op heraangelegde Korenmarkt.

Opening Korenmarkt 08 Voorafgegaan door ‘Vooruit met de Kuit’ en onder een dreigend wolkendek werd de vernieuwde Korenmarkt ingewandeld door de Gentse burgemeester en schepencollege. Met af en toe een pittige regenbui, maar dat mocht de heropening van het centrale stuk van de Korenmarkt niet in de weg staan. Het gedeelte naar Sint-Michielshelling, Veldstraat en Emile Braunplein moet nog worden afgewerkt. Vorige maand werden de terrassen geplaatst en binnenkort ligt de Korenmarkt volledig dicht, klaar om de Gentse Feesten te verwelkomen. Hier en daar liggen nog wat putten en oneffenheden, maar dat wordt zo snel mogelijk verholpen. Dat wist een zichbaar opgeluchte schepen Martine De Regge ons te zeggen. Met dank aan Greet Vanlancker die de timing nauwkeurig wist te handhaven en een mooie ruiker bloemen overhandigd kreeg.

Ook schepen Mathias De Clercq was tevreden: “Liever een Korenmarkt die wat later afgewerkt is dan een slecht afgewerkte Korenmarkt. De openbare toiletten en de fietsenstallingen onder de Sint-Michielshelling bieden plaats aan 203 fietsen en 14 fietskarren of bromfietsen gebouwd. Een meerwaarde voor dit mooie plein dat het binnenkort opnieuw het kloppend hart van Gent wordt”. De Dienst Economie gaf duizenden Gent Verwent shoppingtassen weg, samen met duizenden kortings- en geschenkenbonnen, aangeboden door handelaren in de omgeving.

Opening Korenmarkt 13Het weekend van 24-27 juni organiseren de dekenijen van de Veldstraat, de Korenmarkt, Hoogpoort en de Lange Munt hun jaarlijkse braderie. Zaterdag 26 en zondag 27 juni is er Montmartre op de Korenmarkt, een gezellige namiddag met kunstenaars, portretschilders, Franse muziek, een brocantemarkt en een champagne- en oesterbar. Telkens van 10 tot 15 uur. Een organisatie van ‘aandachtaandacht’ in samenspraak met de dekenij Korenmarkt.

Voor meer foto’s op Webshots, klik op bovenstaande foto.

Guido Van Peeterssen.

Labels: , , ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...