7 november 2011

Belgacom sluit exclusieve overeenkomst met online muziekdienst Deezer

Belgacom heeft een exclusieve overeenkomst met de internationale muziek-op-aanvraagdienst Deezer gesloten zodat haar klanten onbeperkte toegang krijgen tot meer dan 13 miljoen titels van alle muziekgenres. Dankzij deze overeenkomst met Deezer zullen Belgacom-klanten de klok rond, thuis en onderweg een unieke muziekervaring en exclusieve aanbiedingen van Belgacom genieten.

Belgacom is de eerste operator in België die een onbeperkt muziekabonnement in verschillende van haar internet- en mobiele packs opneemt. Dit past perfect in de convergentiestrategie van Belgacom om haar klanten vlotte toegang te verschaffen tot kwaliteitsvol entertainment, overal en op elk toestel. De 'Deezer for Belgacom'-dienst zal binnen enkele weken worden gelanceerd. Details over het commerciële aanbod zullen dan worden bekendgemaakt.

Dankzij de exclusieve overeenkomst die Belgacom met de muziek-op-aanvraagdienst Deezer sluit, breidt het interactieve entertainmentaanbod van Belgacom uit met een muziekdienst die de klanten thuis en onderweg naar believen kunnen gebruiken. Belgacom-klanten zullen meer dan 13 miljoen muziektitels in hoge kwaliteit ter beschikking hebben op hun pc, mac, smartphone en tablet, waar ze zich ook bevinden, zelfs zonder een permanente internetverbinding. Ze zullen muziek kunnen beluisteren via streaming of download, playlists aanmaken met titels uit de Deezer-catalogus, hun voorkeuren met andere gebruikers delen en de aanbevelingen ontdekken van het in België gevestigde redactionele team van Deezer.

Belgacom vertrouwt sinds lang op de kracht van muziek om het haar klanten naar de zin te maken. Belgacom sponsort verschillende van de grootste muziekevenementen in België, zoals Rock Werchter, I Love Techno en de Koningin Elisabethwedstrijd. Daarnaast is er een ruim aanbod van exclusieve videocontent op Belgacom TV via de tv-zender Anne en liveconcerten in streaming of VOD. Dankzij haar overeenkomst met Deezer gaat Belgacom nog een stap verder, en wordt zij de eerste operator in België die onbeperkte muziektoegang in een deel van haar internet- en mobiele packs integreert.

De Franse muziekdienst Deezer is zijn internationale uitrol in Groot-Brittannië gestart en zal voor het einde van het jaar in meer dan 100 landen aanwezig zijn. In september 2011 heeft Facebook aangekondigd dat Deezer op internationaal niveau in hun sociaal netwerkplatform geïntegreerd wordt.

Bruno Chauvat, Executive Vice-President Strategy & Content bij Belgacom: 'Muziek en telecom vormen de perfecte tandem wanneer de toegang tot diensten onbeperkt is en naadloos gebeurt, zonder onderscheid van netwerk of toestel. Dankzij haar slimme netwerken, waaronder breedbandinternet, 3G en weldra FON, is Belgacom de enige operator in België die de klant thuis en onderweg en op elk ogenblik toegang biedt tot zijn favoriete entertainmentdiensten, zoals Deezer. Onze exclusieve overeenkomst met Deezer is een nieuwe pijler van ons aantrekkelijk convergent entertainmentaanbod.'

Axel Dauchez, CEO van Deezer: “Onze ambitie is om in België de referentie te worden voor het streamen van muziek, zoals we dat ook zijn in Frankrijk en England. We willen alle Belgische gebruikers een unieke dienst aanbieden waarbij muziek ontdekken en delen centraal staan. Eveneens zijn we erg blij dat Belgacom meegaat in dit avontuur.

Labels: ,

eXTReMe Tracker
My Google AJAX Search API Application
Loading...